Mohu dovolit na stavbě provoz míchačky s přívodem 3L+PEN?
Petr Chalupa_:
Citace: František Šohajda 16.06.2022, 13:56
Nesmí být namontována 4pól zásuvka na pevném rozvodu s FI ! Tedy na rozvodu TN-C-S.
Nikdy nevíme, co tam ta zapojíme..... (dance)
Můžete nám říci proč? Bavíme se o zapojení 3F a PE. Pracovní vodiče vedou přes chránič. Nulu motor nevyužívá a k ničemu nepotřebuje. Pokud tam někdo připojí starý spotřebič, který bude ještě čtyřžilový TNC, využívající (zatěžující) PEN, chránič vybaví. Nic horšího by se nemělo stát. Z poslední 50-ky jsem si jako změnu ke staveništím odnesl jen nutnost uzamykatelné skříně :D Přehlédl jsem něco?
František Šohajda:
Citace
Můžete nám říci proč? Bavíme se o zapojení 3F a PE.
Bavíme se o staveništi , dle nadpisu. Tam určitě budete mít zásuvku 4P ?? To chci vidět? ;D ;D ;D A s platnou revizí každého 1/2 roku??
To jste mě pobavil.
David Hruda:
Citace: František Šohajda 17.06.2022, 06:03
To jste mě pobavil.
Pobavte i nás a napište, s jakým článkem které normy je v rozporu zásuvka 3+PE za proudovým chráničem.
Jiří Kantner:
Citace: František Šohajda 16.06.2022, 13:56
Nesmí být namontována 4pól zásuvka na pevném rozvodu s FI ! Tedy na rozvodu TN-C-S.
Nikdy nevíme, co tam ta zapojíme..... (dance)
Tak z jiného konce: co komu brání použít na 5 polovou zásuvku tento adaptér? https://www..../obchod/a-1653_43-10006545_00-adapter-400v-ip44-16a-z-5-pol-na-4-pol-sez-p-10544.html
Také nikdo neví co do toho adaptéru kdo zapojí. (dance) A nikdo soudný s tím problém nemá. Pokud se vodič 4. vodič náhodou využívá jako PEN chránič ihned vybaví.
Jan Franěk:
Citace: David Hruda 17.06.2022, 08:03
Pobavte i nás a napište, s jakým článkem které normy je v rozporu zásuvka 3+PE za proudovým chráničem.
Také marně přemýšlím a jsem zvědav jakým konkrétním článkem svoji argumentaci podloží. To, že si něco myslí vůbec nic neznamená.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana