Kdo vše může posoudit zda umístění ER odpovídá PP?
David Hruda:
Citace: Michal Hl. 20.05.2022, 21:45
Kabelová skříň = HDS nebo něco jiného? Při přesunu ER bude tedy potřeba nový kabel od HDS, takže sundat na ni plomby a vlézt tam bude elektrikář muset
Ano, HDS. Vy ji máte zaplombovanou? To jsem ještě neviděl, ale slyšel jsem o tom. U nás se to nedělá a zrovna minulý týden jsme o tom mluvili s techniky EGD. Ti o tom ještě ani neslyšeli, nikdo to po nich nechce a říkali, že jim to připadá jako nesmysl. Jiný kraj, jiný mrav asi. :)
HDV do HDS by vám měl zapojit pracovník EGD, tam běžný elektrikář nesmí. Bývá to docela oříšek se synchronizací, abyste nebyl třeba týden odpojený. Ale i to se dá domluvit.
Michal Hl.:
Je to oblast Ed.g, okres Vyškov, venkovní vedení, HDS s pojistkami má na sobě plombu.
Situace je dle obrázku. Současný rozvaděč s elektroměrem je v chodbě z druhé strany zdi, proto nejde ER na fasádu k té rovné části podlahy. Za rohem je zas okap, pak vývod zemniče na budoucí hromosvod a do zdi je kotvena podesta schodů, takže tam nejde zasekat díru. Ten roh nad schody by byl pro mě ideální místo.
David Hruda:
Citace: EG. D
6.8. Před ER (přede dveřmi rozvaděče) musí být volný prostor o hloubce a šířce minimálně 800 mm umožňující plné otevření dvířek, s rovnou podlahou nebo definitivně upraveným vodorovným terénem.
Na umístění nad schody můžete rovnou zapomenout.
Michal Hl.:
To jem právě psal i v původním příspěvku, že to nezodpovídá tomu bodu 6.8. Já mu ale rozumím ve smyslu, aby tam nebyl svah u domu/chodníku a při pohybu za sucha/deště/sněhu tam nehrozilo uklouznutí, což zde ne. Proto jsem jim napsal jestli to tam mohu dát nebo ne a doufám.
Před domem je mělce položená kanalizace kopírující stěnu domu, předsunutá drenáž, vodoměrná šachta,... takže ani budka by tam zakopat nešla. V nejhorším případě dočasně zvednu terén o ty tři schody, abych udělal rovinu (z přípojky kanalizace se mi tam válí 15m3 hlíny), ale doufám, že by to schválit mohli. Vzhledem ke všem okolnostem tam lepší místo není.
Petr Liskar:
Citace: Michal Hl. 21.05.2022, 12:35
To jem právě psal i v původním příspěvku, že to nezodpovídá tomu bodu 6.8. Já mu ale rozumím ve smyslu, aby tam nebyl svah u domu/chodníku a při pohybu za sucha/deště/sněhu tam nehrozilo uklouznutí, což zde ne. Proto jsem jim napsal jestli to tam mohu dát nebo ne a doufám.
Nelze tam ten elektroměrový rozvaděč takto umístnit.
Schodiště nesplňuje podmínku 80x80cm rovné plochy před rozvaděčem a nejde zde jen o uklouznutí.
Mimochodem, podmínku umísttění "na trvale veřejně přístupném neuzamykatelné m místě" dodržíte?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana