Kdo vše může posoudit zda umístění ER odpovídá PP?
Jiří_Hrubý:
Asi bych zvážil svodovou přípojku a pilíř do plotu. Budete mít vystaráno i pro případ, že bude probíhat přeložka do kabelu.
Umístění nad schody neprojde, ale zaměřil bych se na tu stěnu vpravo, kde je podesta, jestli nemá dostatečnou šířku a případně dobetonovat ten shod níž do roviny.
Zároveň si zažádejte o výměnu HDS, protože pokud budete dělat fasádu, zbytečně vám po ní poteče rez.
Michal Hl.:
V současnosti je elektroměr uvnitř v chodbě, kde mmj původně taktéž byly spoustu let schody (nyní nejsou). Jen se tam při rekonstrukci nevejde vše, tak bych právě rád dal ER ven.
Dodržení veřejně přístupného místa problém není. Předzahrada není oplocená.
Dům má předzahradu zhruba 18 m a sloup je +- v jedné třetině, takže nemá ani moc smysl dát budku na kraj pozemku a tahat dráty tam a zpět (a ještě by nastal problém s vyjížděním auta - je tam zatáčka v horizontu a výjezd je už tak dost adrenalin). Ještě jsem to zvažoval, kdyby se chystala přeložka vedení do země, což mi ale řekli, že blízké ani střednědobé budoucnosti se určitě neplánuje
Stěna, co pokračuje dále vpravo je jen pár cm a pak hned dveře, zároveň je docela tenká.
HDS jde nechat vyměnit jen protože se mi nelíbí, tam nemusí být nějaký oficiální důvod?
Jiří_Hrubý:
U svodové přípojky se netahá nic tam a zpátky. Ten závěsný kabel nejspíš povede od sloupu. Na něj se umístí HDS a pak se dá měření do oplocení a odtud kabel do objektu.
Nevím, jak to má EON, ale v oblasti ČEZu není nic složitého, v případě probíhající opravy fasády/zateplení zažádat o kontrolu HDS, případně o její výměnu, právě s odkazem na rekonstrukci objektu. Výměna je v zájmu distributora i odběratele a nebývá s tím žádný problém.
Michal Hl.:
Tím tam a zpátky jsem myslel to, že sloup není u kraje pozemku, ale v třetině veliké předzahrady, takže bych to musel tahat od sloupu směrem od domu pryč a pak zpět, dohromady 25-30 m. Hlavně ale je sloup i necelé dva metry od příjezdové cesty, což znamená i budku blízko výjezdu (výhledu) a ten je tam vážně vždy o strach, že některé zásilkové firmy tam odmítají parkovat. Já tam bydlím krátce a sousedi vedle (již s lepším výhledem) mají prodejnu a před ní každou chvíli nějaká nehoda, že auto nedobrzdilo To už vážně raději na chvíli ty schody "zruším" dočasným zvýšením terénu.
Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Hl. 21.05.2022, 16:31
To už vážně raději na chvíli ty schody "zruším" dočasným zvýšením terénu.
Ale nezapomeňte to zopakovat vždy pi odečtech a cejchu, protože i přístupnost OM se při cejchu kontroluje a posílají se dopisy v případě, že OM je v rozporu s PP.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana