Kdo vše může posoudit zda umístění ER odpovídá PP?

<< < (4/8) > >>

František Šohajda:
Citace: David Hruda  20.05.2022, 20:29

Co?
Nahlásíte odplombování (telefonicky nebo teď nově přes aplikaci) z důvodu revize/ úprav/ výměny ER...,       dostanete povolení a můžete odplombovat. V telefonu vás vždy upozorní na zákaz vstupu do kabelové skříně  ;) a v určitých případech na nutnost dodání revize ER.
Nevím, proč by někdo z EG.D jezdil sundavat plomby.

Já jsem u EG.D také, všechny HDS skříně se plombují!!Postupně! Ty co se opravují zároveň i plombují HDS!
Poslední měsíc musí odpolombovat elektroměr pracovník EG.D!! Je to nařízení od nich!!
Pouze při vyhoření hlavního jističe si můžete sám odplombovat! (po nahlášení)... >:D
Už jsem to tu psal!!

To co píšete bylo doposud u nás!!
(Co jsem se bavil s vedoucím EG.D proč toto přísné nařízení, měli školení a už se jim stalo,
že elektrikář odstřihl včechny plomby z elektroměru proto to nařízení!!)

Žádné CO??
Ale realita kolego dnešních dní !

Už to tak u nás měsíc funguje a je to na draka!! (zle)

Jiří_Hrubý:
Ono se o tom začíná mluvit i u konkurence. Do HDS leze kdo má do p.dele díru, přičemž ničí zámky, rve tam pojistky kombinačkama, nebo různě opravené, výrazně posílené, nebo vypodkládané, což vede k vypalování spodků.
Elektroměry s ustřihanými cejchovními plombami jsou taky ne úplně neobvyklý jev.
Další problémy vznikají při připojování HDV, kdy jsou nezřídka přetažené šrouby a deformované kontakty, rozlámané spodky, nezasypané pilíře atd.
Plombování je obrana distributora před fušery a neumětely a taky lemploidními takyelektrikář i.
Těm všem patří dík za tuhle pakárnu. (zle)

555:
Jestliže máte takové zajmavé podmínky, nebylo by dobré zvážit vystavět "pilíř " na trase mezi sloupem a domem?Kabel by přicházel pak do domu spodem se všemi klady i zápory.
Pokud to neohrozí výhledové podmínky(nějaká mapa by byla namístě, aby to přiblížilo situaci)...
Rozhodně nezkoušejte nějaká dočasná zvýšení terénu, mohlo by se to silně nevyplatit(odstřižení) ;)

Podmínky jaké má být okolí eletroměru nejsou pro zábavu, ale pro minimalizaci škod na lidech i majetku.

Ještě bokem
Citace: Jiří_Hrubý  21.05.2022, 21:05

Ono se o tom začíná mluvit i u konkurence. Do HDS leze kdo má do p.dele díru, přičemž ničí zámky, rve tam pojistky kombinačkama, nebo různě opravené, výrazně posílené, nebo vypodkládané, což vede k vypalování spodků.
Elektroměry s ustřihanými cejchovními plombami jsou taky ne úplně neobvyklý jev.
Další problémy vznikají při připojování HDV, kdy jsou nezřídka přetažené šrouby a deformované kontakty, rozlámané spodky, nezasypané pilíře atd.
Plombování je obrana distributora před fušery a neumětely a taky lemploidními takyelektrikář i.
Těm všem patří dík za tuhle pakárnu. (zle)

ano musím souhlasit čím dál častěji tam lezou ti co tam nemájí co dělat  :'(

Michal Hl.:
No on by spíš musel stát uprostřed zahrady pomalu, protože okolo sloupu na jednu stranu to přetíná obecní vodovd, pak hlavní zásobovací vodovod, z druhé strany plyn a podélně pak vedle chodníčku vodovodní přípojka ,  ale možná by se to tam vedle ní vešlo, nevím teď kolik je minimální odstup.

Mapa má hlavní nedostatek v tom, že je jen 2D a při pohledu na ni není moc vidět. Hlavní problém je hodně zalomený horizont, který neodpovídá současným normám, takže pro bezpečný rozhled by tam prý dali značku 30 nebo 20 km/h a že to není problém, ať si podám žádost. Jenže stejně to pak hodně řidičů nedodrží a zbytek vesnice mě za tu značku "sežere".

Nerozumím, proč by to dočasné zvýšení terénu měl být až takový problém? Kdo půjde odečítat elektroměr, těžko bude vědět, jestli tam ten rozvaděč nebyl takto už padesát let zpátky. Vždyť do teď je v chodbě vevnitř, což také neodpovídá a ještě pár let zpět tam před ním byly i schody a taky to nikomu nevadilo.

Zatím mi tedy vychází nejlepší řešení 1)dočasná úprava terénu, 2) trvalá úprava terénu, 3) nechat elm. v chodbě a rozdělit rozvaděč na více, ať se to tam vejde, 4) pilíř někde "uprostřed" předzahrady. Škoda, že mě nenapadlo, že to bude takový problém. Když bylo vykopáno, předělal bych okap (dešťovou kanalizaci) na opačnou stranu, teď už je tam těch trubek ale moc

Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Hl.  22.05.2022, 09:29

Nerozumím, proč by to dočasné zvýšení terénu měl být až takový problém? Kdo půjde odečítat elektroměr, těžko bude vědět, jestli tam ten rozvaděč nebyl takto už padesát let zpátky.

Protože při přemístění OM budete dokládat novou RZ, která se bude archivovat, bude i za těch 50 let z čeho zjistit, že původně bylo OM bez závad.

Ještě bych se zamyslel nad řešením svodová přípojka, HDV k chalupě a pilíř s měřením někde poblíž chalupy, nebo příjezdové cesty.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana