Kdo je odpovědný za škodu, revizní technik nebo projektant?

<< < (8/9) > >>

opatovice64:
Tou 1. větou Vašeho příspěvku jste to přesně vystihl a ještě dodám, že inkasují za závazná odborná stanoviska, která jsou pouze byrokratického charakteru (kontroluje se existence kusových zkoušek a prohlášení o shodě).
Kdyby komisař otevřel přívodní pole rozvaděče, tak omdlí. Rozvaděč s krytím pomalu IP68
bez kabelového dna - výsledek, souhlasné stanovisko.
Předloni jsem viděl na učilišti v jižních čechách ukrajince připojovat skříňové rozvaděče.
Jelikož nebyla připravena příslušná vývodka, tak v zadní stěně vyřízli otvor 30x30cm, a bylo to.
Krytí IP40, papír snese všechno.

Martin Procházka, Slaný:
Citace: JakubH  09.04.2022, 10:53

K tomuto za mě jako za montážní firmu musím jen říct, že mě zaráží jak tady někteří z vás chcete házet vinu na montážní firmu...

Samozřejmě nevím, jaké máte smlouvy o dílo, ale zkuste se do nich podívat. Osobně jsem zatím ve všech smlouvách viděl větičku typu: Citace

Veškeré předané podklady se Zhotovitel zavazuje posoudit na základě profesní zkušenosti. Zhotovitel je povinen upozornit Objednatele na případnou nevhodnou povahu předaných podkladů.
Pokud by došlo na lámání chleba, tak byste se z toho nemusel vyvléknout tak snadno...

JakubH:
Veškeré předané podklady se Zhotovitel zavazuje posoudit na základě profesní zkušenosti. Zhotovitel je povinen upozornit Objednatele na případnou nevhodnou povahu předaných podkladů.

Tím jsem myslel to zlobení v minulém příspěvku. Zkrátka já mám zkušenost takovou, že jakmile začnu na nevhodnou povahu předaných podkladů upozorňovat je mi naznačeno abych raději mlčel, nějak to udělal, hlavně ať to skolaudují v termínu, protože veškeré mé "žvásty" jsou zdržováním akce.. Vypíchnu jen malou drobnost.
V projektu jsem měl osadit krabice do zdi na dvojrámeček, ale osadit se do nich podle stejného projektu měli zásuvky tango s krytím IP44 - ty dvoj rámeček nemají - když jsem upozornil na to, že je třeba to v projektu opravit, přerušil jsem akci a čekal na projektanta. Když měl po týdnu konečně čas a sešli jsme se na místě, bohužel už tam stály nerezové stoly a dokonce s čelem, které kompletně zakrývalo místo pro zásuvky. Od dodavatele gastro mi bylo sděleno, že ty stoply stály 80tis. a už je nikdo nikam nepoveze ani nebude nijak předělávat, ať si tam ten káblík nějak dám a nevytvářím tam zmatky...

Jak se mám jako bránit těmto lidem co pro ně nic neplatí?

Miroslav Minařík:

Nedá mi to abych nedoporučil tuto práci Honzy H...
https://is.muni.cz/th/racr5/BP_-_Odpovednost_projektanta_elektro.pdf

JakubH:
Citace: Miroslav Minařík  09.04.2022, 17:45

Nedá mi to abych nedoporučil tuto práci Honzy H...
https://is.muni.cz/th/racr5/BP_-_Odpovednost_projektanta_elektro.pdf

Pane Minaříku,  (poklona) . Přelouskal jsem to a působí to na mě jako scénař k science fiction pořadu :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana