Jaký zvolit jistič po zaspojkování kabelu?

<< < (4/9) > >>

inkayacu:
Citace: Ivo Ondra  02.03.2022, 02:59

Jen poznámka - uložení bude C ne A1

Proč myslíte?
Já mám za to, že to bude A1, viz příloha

Miroš Jan:
TO : Marek Kurzepa

V tom prvotním dotazu, nepíšeš nic o předřazeném jištění toho opravovaného kabelu.
To tam je dvoupólový jistič?

Jinak, při opravě kabelu, nemám důvod se zabývat předřazeným jištěním.
 ;)

Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz  01.03.2022, 22:20

... neměl bych naměřit lepší hodnotu než je reálná. To je z jistého pohledu "lepší" situace, když skutečný stav by neměl být horší než jsem naměřil.

To je správná myšlenka, která má logiku. Pokud toto nebude zachováno, znamená to, že je někde chyba, vadný MP nebo jeho připojení, špatný postup měření nebo špatná práce.

Pro náš případ z toho lze odvodit, že na konci vedení nemohu naměřit hodnotu lepší než na jeho začátku. Hodnota může být stejná,  ovšem pouze v případě krátkého vedení, kdy rozdíl je menší než rozlišovací schopnost MP.

Citace: Václav Třetí  01.03.2022, 15:19

To bychom museli rezignovat na měření vnitřního odporu sítě při revizích a návrzích rozvodů a jejich jištění

To jsem reagoval na:

Citace: Milan Hudec  01.03.2022, 08:57

Při měření odporu bude obrovská poměrová chybová nejistota na straně připojení šnůr k měřenému místu.

To má kol. Milan sice pravdu, ale problém nejzásadnější vzniká jinde. Dnešní nové sítě jsou tak tvrdé, že je občas problém s možnostmi MP. Samozřejmě špatné připojení MP degraduje měření, tomu však lze při troše zkušeností a pečlivosti předejít.

Milan Hudec:
Spojem provedeným v obou vodičích kvalitně, nabyde hodnota smyčky o a nyní silně odhaduji 0,005 až 0,01 Ohmu.
Pokud je v tomto místě celková impedance sítě dejme tomu 0,2 Ohmu, těžko se spoj na výsledku vůbec viditelně projeví.

Miroš Jan:
Citace: Milan Hudec  02.03.2022, 11:49

Spojem provedeným v obou vodičích kvalitně, nabyde hodnota smyčky o a nyní silně odhaduji 0,005 až 0,01 Ohmu.
Pokud je v tomto místě celková impedance sítě dejme tomu 0,2 Ohmu, těžko se spoj na výsledku vůbec viditelně projeví.

Tak takto malou hodnotu změřím pouze v případě, že je distribuční trafo za zad....cí, respektive za plotem RD. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana