Jaký zvolit jistič po zaspojkování kabelu?

<< < (3/9) > >>

Jan Franěk:
Citace: Marek Kurzepa  26.02.2022, 10:23

.... Když zaspojkuji všechny žíly přeseknutého kabelu, tak se proudová zatížitelnost vodičem sníží o 10%.
 ...

Mne by silně zajímalo, kde jste vzal tuto hodnotu snížení dovoleného zatížení vodiče. Případně o kolik se sníží dovolené zatížení vodiče, pokud "zaspojkuji" pouze jeden nebo dva vodiče v tom kabelu.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  01.03.2022, 15:19

To bychom museli rezignovat na měření vnitřního odporu sítě při revizích a návrzích rozvodů a jejich jištění.
...

Když se na to podíváme prakticky - pokud něco navrhnu a spočítám, v praxi to buď bude zhruba tak, nebo to bude horší, ale to svědčí o nějaké montážní nebo jiné chybě. To je to "horší"

Pokud pak něco změřím, buď je to tak, jak jsem naměřil, nebo mě to zhorší přechodový odpor v bodech připojení. Ale neměl bych naměřit lepší hodnotu než je reálná. To je z jistého pohledu "lepší" situace, když skutečný stav by neměl být horší než jsem naměřil

Ivo Ondra:
Jen poznámka - uložení bude C ne A1

inkayacu:
Citace: Miroš Jan  01.03.2022, 11:56

Takže jistič B16/1 tam byl i předtou opravou že. :)

Nevím, kam směřujete. Je tam B16/2.

inkayacu:
Citace: Jan Franěk  01.03.2022, 17:55

Mne by silně zajímalo, kde jste vzal tuto hodnotu snížení dovoleného zatížení vodiče. Případně o kolik se sníží dovolené zatížení vodiče, pokud "zaspojkuji" pouze jeden nebo dva vodiče v tom kabelu.

Z katalogu výrobce.
https://www.kvelektro.cz/api/products/1187160/images/O/ku-l_spojky.pdf

Myslím, že se to vztahuje na jednotlivé propojené žíly, takže je jedno, jestli se zaspojkuje 1 nebo 2 nebo 3 vodiče...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana