Jak je připojena domácí FVE k distribuční síti?
Miroš Jan:
1.Není tam žádné jištění.
2.Není tam ochrana proti přepětí.
3.Jak je zabezpečeno, v případě že se prorazí polovodiče uvnitř toho střídače, a DC napětí se potlačí proti AC napětí?
To jen tak na začátek. :)
Martin Kurka:
Na ideových schematech a nabídkových piktogramových malůvkách se nedá hledat přesnost, někdy je nabídková nepřesnost i záměrná.
Pokud sháníte něco přesnějšího najděte si průvodní dokumentaci ke konkrétnímu měniči, který konkrétní dodavatel nabízí. Výrobci mají zpracovaná piktogramová schemata daleko přesnější a i ve variantách pro různé doporučené vybavení. Jako například wattroutery, dobíječe akumulátorů atd.
Například Victron má dokumentaci velmi názornou a dobře pochopitelnou i pro laiky.
Citace: Tomáš Bláha 13.02.2022, 22:06
Navíc bylo třeba pospíchat aby se nemusel upravovat RE přidáním spínače na odvodu - od r 2022 má být povinné.
To mi uniklo, prosím kde mají tento požadavek uvedený? V připojovacích podmínkách jsem jej ještě v lednu nenašel.
Tomáš Bláha:
Požadavek na úpravu RE má ČEZ distribuce a měl jsem ho ve vyjádření k žádosti - TPP (technické podmínky připojení) cituji přímo z tohoto dokumentu:
Upozorňujeme na skutečnost, že u výroben, které budou k distribuční soustavě připojovány v termínu po 01.01.2022, bude
dle čl.17, Připojovacích podmínek pro výrobny, vyžadována na výstupu z elektroměrovéh o rozvaděče instalace zařízení,
kterým bude možno z hlediska zpětných proudů galvanicky odpojit elektroměrový rozvaděč z hlediska bezpečnosti
od navazující instalace zákazníka.
Rozvodak:
Citace: Tomáš Bláha 16.02.2022, 21:08
Požadavek na úpravu RE má ČEZ distribuce a měl jsem ho ve vyjádření k žádosti - TPP (technické podmínky připojení) cituji přímo z tohoto dokumentu:
Upozorňujeme na skutečnost, že u výroben, které budou k distribuční soustavě připojovány v termínu po 01.01.2022, bude
dle čl.17, Připojovacích podmínek pro výrobny, vyžadována na výstupu z elektroměrovéh o rozvaděče instalace zařízení,
kterým bude možno z hlediska zpětných proudů galvanicky odpojit elektroměrový rozvaděč z hlediska bezpečnosti
od navazující instalace zákazníka.
Právě pro to netřeba pospíchat. Navíc přidat relé na L držák, nebo kryt jističů, není problém.
Kvita Ladislav:
Citace: Martin Kurka 16.02.2022, 19:48
To mi uniklo, prosím kde mají tento požadavek uvedený? V připojovacích podmínkách jsem jej ještě v lednu nenašel.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana