Jak je připojena domácí FVE k distribuční síti?
Jakub Pavlík:
Zajímalo mne spíše technické provedení připojení, protože co jsem dostal nějaké nabídky, tak jsou v nich velké odlišnosti.
Někdo tvrdí, že střídač je připojen paralelně ke stávajícímu rozvodu, takže nejsou potřeba žádné větší úpravy. Potom ale úplně nechápu, jak spotřebič "pozná" odkud má brát elektřinu, resp, jak se zajistí to, že nejříve půjde z fve a při nedostatku ze sítě.
Druhá varianta byla taková, že se přívodní kabel do domu musí zapojit nejdříve do střídače, ze kterého jde potom výstup zpět do domu. Tady si umím představit, že si to elektronika uvntř nějak přebere a bude štávu posílat správně. Nicméně to by, v případě instalace na stodolu, znamenalo přívod prodloužit do garáže, z garáže zpět do domu. Zkrátka přidat ještě jeden kabel.
Objasníte mi to někdo? Samozřejmě poté žádosti, projekty, revize ... to už bych nechal zaříditm ale rád bych pochopil princip.
Tomáš Bláha:
Princip proč se nejprve spotřebovává elektřina lokálně (z panelů, baterie) a poté ze "sítě" je daný tím že střídač nepatrně zvyšuje napětí v místě instalace a tím pádem proud směřuje z něj do spotřebičů. Pokud výkon není dostatečný začne se brát výkon i ze sítě. Velice zjednodušeně řečeno, nechť odborníci odpustí veliké zjednodušení. Co se týká obrázků první schéma je bez přetoků do DS (sítě), druhé s přetoky (proto je tam čtyřkvadratní - 4Q elektroměr). První zapojení umožňuje s vhodnými komponenty i plně ostrovní provoz. Obě varianty mají své plusy i mínusy... I ke druhé variantě se dají připojit baterie.... jen je tam autor obrázku nenakreslil...
hegemo:
@Jakub Pavlík: elektřina je jako voda, teče automaticky od vyššího místa neboli napětí k nižšímu.
Miroš Jan:
TO : Jakub Pavlík
Tak ten první obrázek, je špatně. >:D
Jakub Pavlík:
Co je na něm špatně konkrétně? Přesně takhle mi 2 firmy objasnily případnou instalaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana