Ktorá STN (ČSN) rieši nutnosť použitia kovovej mreže v podlahe v kravíne?

<< < (2/4) > >>

Rozmahel Vladimír:
Obrázky možného řešení jsou v příloze 7-705ed.2
Pokud je v betonu železo, musí být pospojováno - viz. norma. 705.415.2.
Možné řešení je na obrázcích A.

Milan Hudec:
Citace: Tomáš Gardoň  10.02.2022, 07:21

Čiže či treba alebo nie, obmedzovať krokové napätie, určuje niekto iný?

Viem, že kone sú na toto citlivé. V mojom prípade sa jedná o kravy.

Hlavně nešetřit a vše řádně propojit, vrátí se to mléce a to bohatě.
Navíc podojit neklidnou krávu je výkon hodný gladiátora.
Při propoj.mříží zapomente na pozink svorky a obdobné nesmysly.
V těchto podmínkách s ohledem na přechodový odpor vydrží jedině řádné svaření, zdůrazňuji řádné, ne nějaké poslintání.

Pavel Horský:
Milane, podlahy jsou izolované, tzn. že zemnící soustava ani její součásti nepřijdou do styku s nepříznivými vlivy (kejda, moč apod.).
Zde bych kladl důraz hlavně na materiály použité na vývody pro připojení neživých vodivých součástá vybavení chléva.

Zdeněk Friedrich:
V osmdesátých letech jsem si přivydělával revizemi u jezeďáků. V projektech (Zemědělské stavby s.p.) bylo ve stání skotu uzemnění příčně každé dva metry z důvodu nebezpečí vzniku nebezpečného krokového napětí při poruše (každé JZD mělo své trafo a rozvody pouze TN-C).
Jelikož se nerez (natož V4A) vůbec nepoužívala, mám velké pochyby o tom, že páska FeZn vydržela funkční v agresivním prostředí více roků, ale nikdo to po kolaudaci nezkoumal a nevím o tom, že by někdy došlo ke škodě.
V tom smradu a fekáliích se ještě motat mezi bejky s Terrometem (QU 130 jsem si použít nedovolil a asi by se tím stejně o funkčnosti mříže moc nezjistilo, protože bylo pospojeno vše, se vším) byla blbost.

Tomáš Gardoň:
Pán Horský, práve o toto mi ide. V 7-705 je spomenutá nejaká kovová mreža, nič viac. Netuším ako je to myslené.

No a bavíme sa o tom, že objekt je existujúci. Podlaha tam už je.

Preto chcem vedieť, či je nutné ju rozbiť a spraviť novú, tak ako píšete.

Čo predpokladám nebude reálne...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana