Jak složitá bude náhrada starých porcelánových pojistek za nožové?

<< < (2/5) > >>

Jiří_Hrubý:
To je pravda, beru to podle svojí zkušenosti, ale nejmíň dvacet let to chtějí lisovat, aby se zamezilo snahám o NO. Ve starších jsou skutečně svorky zabalené samopojitelnou páskou, neevidovaných pojistek na HDV mimo zmíněných případů je skutečně minimum, právě kvůli NO.

Jan Franěk:
Tazatel by si měl hlavně najít projektanta a elektrikáře. Množství jeho dotazů hraničí s trollováním a na většinu mnoho by bylo potřeba znát konkrétní místní podmínky. Tedy bych doporučil začít tím, že osloví elektrikáře ve svém okolí a pozve ho k sobě, aby mu pomohl s konkrétními řešeními na jeho dotazy, které by vzápětí byly zbytečnými.

Sokrates1985:
Dum jsem relativne nove koupil, tudiz se distancuji od narceni, ze jsem zpusobil pripadne nevyhovujici instalace svou vuli. Snazim se nyni pochopit, co vyzaduje napravu a na zaklade vasich rad se budu rozhodovat v budoucich krocich, samozrejme nikoli sam, ale odbornymi personami. Zaroven jsem si nastudoval nazvoslovi, abych nebyl kamenovan za "antonicky". Pokud jsem informace nacetl spravne, od HDS musi byt HDV bez preruseni, pouze jsou povoleny odbocky k elektromerove skrini. Pokud, sice se skripajicimi zuby, si dovolime akceptovat fakt, ze elektromer je v dome, pak by od HDS mela HDV vest az k nemu bez preruseni. Je to tak? Na fasade je ale HDV preruseno porcelanovymi pojistkami. Pokud je venku ten antonicek HDS, vzhledem k faktu, ze nikde jinde nic jineho neni, mel by to byt on, pak v nem jsou jiz nove nozove pojistky. Je to tak? Mimochodem ten domnely HDS je spolecna krabice i pro sousedni dum, kazdy ma ale vlastni elektromer. Pokud jsem pochopil spravne vase reakce, v minulosti bylo vedeno kabelem vzduchem, ne v zemi a porcelanove pojitky byly v poradku. Pak se vedeni dalo pod zem, vznikl novy HDS a byvaly majitel nechtel kopat cely dum aby od hds vedl neprerusene hdv k elmeru. Ponechal tak stare porcelanove pojistky. Pisete, ze ty se ale nahrazovaly svorkovnici nebo svorky nebo lisovani. Tyto zpusoby jsou ale take spatne, protoze HDV je se spojem. Chapu to spravne? V pripade, ze nebudu chtit rozkopat cely dum kvuli HDV bez spoje, jake reseni misto starych porcelanek je nejvhodnejsi? Lisovani? Svorka? Moc jsem nepochopil zalezitost s RIS. Nevim, co to je, ale chapu to tak, ze v takovem pripade je porcelanova pojistka stale dulezita a byla veci distributora. Kde by ale pak byl HDS, kdyz jiny antonicek na pozemku neni.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  17.01.2022, 21:16

... Množství jeho dotazů hraničí s trollováním ...

Také by to molo být něco jako pokus složit si projekt z kousků jako puzzle...  ;)

To je moc dotazů na jeden konkrétní objekt a bez znalosti podrobností asi těžko něco seriozního poradíme na dálku

Sokrates1985:
Našel jsem indicii, v revizní zprávě části za elektroměrem, z roku 2021 je tento text:
"Přípojka je provedena kabelem z přípojková skříně ve fasádě." Pominu-li horší češtinu tohoto tvrzení, co to pro situaci znamená? Že jako přípojka je vedeno místo s porcelánovými pojistkami a onen antoníček, který jsem považoval za HDS na pozemku není HDS? Co to tedy může být? Lze se na základě citace domnívat, revizní technik by měl vědět co je přípojka a co přípojka není, že tedy ono místo s porcelánovými pojistkami je stále majetkem distributora? Je možné, že v revizi mám jako přípojku uvedeno toto místo na fasdáě, aniž by si to revizní technik ověřil, ale distributor bude tvrdit, že místo přípojky je HDS (onen antoníček) na pozemku? Mohu poté operovat revizí, kde mám místo přípojky definováno a kontrovat tak s uspěchem distributorovi?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana