Jak složitá bude náhrada starých porcelánových pojistek za nožové?
Jan Franěk:
Citace: Sokrates1985 18.01.2022, 07:43
Přece jen, poníženě poprosím ..
To není jistě nutné. Prostý a slušně položený dotaz zpravidla postačuje. Problém je spíš to množství dotazů, na které dostanete pouze všeobecné odpovědi, protože nejsou přesné podklady a informace o současném stavu instalace. Může se stát a často se stává, že taková všeobecná odpověď nebude úplně vhodná pro váš konkrétní případ.
Domnívám se že návštěva místního odborníka by dokázala odpovědět na většinu dotazů a zde by se daly vyřešit jen ty, kde nejste přesvědčen o správnosti návrhu a podobně. Nebo bych rovnou začal schůzkou s projektantem, kde by jste mu sdělil všechny své představy a požadavky, aby je mohl do projektu zapracovat. Když zde píšete že o tomto postupu víte a touto cestou chcete jít, proč to neuděláte rovnou. Po prohlídce návrhu, nebo projektu, který pro vás zpracují, budete pravděpodobně mít mnoho dalších dotazů, ale to už bude řešení konkrétních záležitostí a ne plácání prázdné slámy nad něčím marginálním.
Sokrates1985:
Další indicie, kterou se mi podařilo sehnat od souseda, který rešil definici věcného břemena. Přikládám obrázek, kde je vidět společný antoníček, omlouvám se za laický výraz, já stále nevím, zda to tedy je HDS nebo ne a poté dvě vedení do obou samostatných domů, kde je vidět na fasádě skříň jak souseda, tak má. CO je tedy HDS? Distributor k tomu poslal jako průvodní text sousedovi tenkrát toto: "Jedná se o kabel nn a přípojkovou skříň.".
Sokrates1985:
Citace: Jan Franěk 18.01.2022, 10:16
To není jistě nutné. Prostý a slušně položený dotaz zpravidla postačuje. Problém je spíš to množství dotazů, na které dostanete pouze všeobecné odpovědi, protože nejsou přesné podklady a informace o současném stavu instalace. Může se stát a často se stává, že taková všeobecná odpověď nebude úplně vhodná pro váš konkrétní případ.
Domnívám se že návštěva místního odborníka by dokázala odpovědět na většinu dotazů a zde by se daly vyřešit jen ty, kde nejste přesvědčen o správnosti návrhu a podobně. Nebo bych rovnou začal schůzkou s projektantem, kde by jste mu sdělil všechny své představy a požadavky, aby je mohl do projektu zapracovat. Když zde píšete že o tomto postupu víte a touto cestou chcete jít, proč to neuděláte rovnou. Po prohlídce návrhu, nebo projektu, který pro vás zpracují, budete pravděpodobně mít mnoho dalších dotazů, ale to už bude řešení konkrétních záležitostí a ne plácání prázdné slámy nad něčím marginálním.
Ve svém předchozím textu jasně vysvětluji, proč se nejprve radím zde. Zopakuji, ač pravidla toto nedovolují. Důvod je ten, že komunikace s projektantem a vlastním realizátorem projektu je pro laika obrovsky těžká. Všichni používají odborná slova z oboru, kterým laik nerozumí a nechá se vmanévrovat do něčeho, co mnohdy nechce jen proto, že si nerozumí projektant a zadavatel. Setkal jsem se s tím i v jiných oblastech. Proto se svými studenty nejprve učím společné mluvě v dané odbornosti, abychom si pak dokázali předávat informace. Zde je část fóra věnována laikům, kde nelze očekávat jasné termíny, nestudovali tuto problematiku. Přesto, díky vašim dotazům stylu nerozumím co myslíte antoníčkem jsem hlubokou samozvdělávací činností dospěl k pochopení pojmů a zkratek, ktereé běžně uvádíte a laik vůbec netuší (např. HDS, HDV, a mnoho dalšího). Toto vše mi pomůže v budoucnu k mnohem účelnější komunikaci s projektantem, kdy budu jasně vyjadřovat své úmysly a zpětně pochopím jasné návrhy projektanta. Za to jsem velmi vděčný a doufám, že jsem důvod proč nejprve situaci osahávám, než začnu s projektantem, vysvětlil.
Sokrates1985:
Citace: Sokrates1985 18.01.2022, 10:24
Další indicie, kterou se mi podařilo sehnat od souseda, který rešil definici věcného břemena. Přikládám obrázek, kde je vidět společný antoníček, omlouvám se za laický výraz, já stále nevím, zda to tedy je HDS nebo ne a poté dvě vedení do obou samostatných domů, kde je vidět na fasádě skříň jak souseda, tak má. CO je tedy HDS? Distributor k tomu poslal jako průvodní text sousedovi tenkrát toto: "Jedná se o kabel nn a přípojkovou skříň.".
Ještě doplňuji k obrázku, že to na fasádě je ta skříň s pojistkami, od ni vede vodič do elektroměru na druhé straně domu.
Sokrates1985:
Citace: Sokrates1985 18.01.2022, 10:41
Ještě doplňuji k obrázku, že to na fasádě je ta skříň s pojistkami, od ni vede vodič do elektroměru na druhé straně domu.
Promiňte, ne vodič, ale kabel (v něm je několik vodičů). Snažím se nastudovávat odbornou trerminologii, ale jde to pomalu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana