Jak zkontrolovat odběr spotřebičů v nízké sazbě?

<< < (2/4) > >>

Milan Hudec:
Dle dodaných hodnot tazatelem je NT součet vysokého+nízkého.

Pavel Horský:
Jedna naplněná starší lednice... 120W x 20hodin = 2400W x 365 dnů = 876kW
Pak problémy s bojlerem, jak píší kolegové a množství spotřeba je na světě.

rhinosss:
díky za tipy. Taky to tak nějak směřuju na ten bojler.
Včera jsem zjistil ,že trochu ukapává. Ale za těch zhruba 14 hodin je tam tak max deci vody.
Nejsem si úplně jist ,že elektrikou bojler natápí jen v NT. Teď třeba vítí také ale teď mám ještě 15 minut NT.
Je fakt že jsem ho v březnu z natápění kotlem přepnul na elektřinu a už ho nepřepl zpět.
Důvodem bylo ,že natápění kotlem fungovalo nespolehlivě.

Včera jsem si zapsal spotřebu a dnes to na jeden den přepnu na kotel a zkontroluju jak moc významně se změní spotřeba.

Tak spotřeba za +/- 24 hodin je VT/NT 11/26

Na spotřebě vody to nejsem schopen zhodnotit protože mám studnu.

Jiří_Hrubý:
Natápět kombíka má svá specifika, sám na topnou sezonu bojler vypínám úplně, jen je třeba mít termostatický ventily (mám tam termostat z favorita) na vstupu od bojleru, aby tento nefungoval jako akumulační nádrž a zároveň je vhodné zavřít jednu stranu úplně při natápění elektrikou. Dokud byla rozumná cena za kWh, klidně jsem bojlerem temperoval.
Pokud máte vodárnu, tak byste to poznal, protékající pojišťovák na bojleru připojeném k řadu, vyděsí hned dvěma fakturama s tučným doplatkem.
Každopádně porovnáním dne, kdy vypnutý bojler natopíte kotlem a dne, kdy uzavřený bojler natopíte elektricky, se posunete v pátrání dál.

Václav Třetí:
Tazatel má děti, takže přichází v úvahu jedna docela častá možnost zvýšení spotřeby EE na ohřev vody. V okamžiku, kdy se děti začnou koupat samy bez asistence rodičů, velice často stoupne výrazně spotřeba vody a též spotřeba energie na její ohřev. Tento jev byl pozorován a zjištěn ve více případech.

Pojistný ventil u boileru má být namontován v přívodu studené vody, obsahuje také důležitou zpětnou klapku, která zajišťuje ochranu před vracením teplé vody do přívodu, jinde tedy nemá smysl a bylo by to také nebezpečné z hlediska možného přetlakování boileru při náhřevu, takže by nemělo docházet při jeho odkapávání ke ztrátám teplé vody. Je také dobré zkontrolovat, zda zpětná klapka správně funguje, přívodní trubka studené vody se nesmí při nahřívání boileru ohřívat. Další znakem vadné zpětné klapky bývá, že přestane odkapávat při náhřevu z výtoku pojistného ventilu. Životnost pojistného ventilu a zpětné klapky může být ovlivněna tvrdostí vody (zejména při provozu se studniční vodou). Znám místa, kde se vodním kamenem zarostlý pojistný ventil vyměňuje po dvou až třech létech, přesto (nebo možná přávě proto) boiler přežije několik poj. ventilů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana