Mám vhodné nářadí? Co mi chybí?
Jiří_Hrubý:
Citace: Rozvodak 17.11.2021, 22:15
Na můj vkus bych začal s koženou montér-brašnou, na zabordelenou stavbu. Tam bych naházel sádrování, majzlíky, kladiva a základní cajky. Ty kufříky nechat na kompletování.
Ale fuj, pěkná kožená brašna by když už měla být vizitkou montéra, nikoli zakydaná zednickými pomůckami a upatlaná sádrou a maltou. ;)
Když jsem se v bytové výstavbě pohyboval, byl na takovou rasovinu nejlepší levný plastový kufr, v něm kladivo, majzlíky, brnkačka, vodováha, nějaký vrtáky a DMM a vercajk vyřazený z montážní brašny, zejména proto, že pak tolik nemrzí vykradení, což je na některých stavbách běžný jev.
Další výhodou je, že pak jednou za měsíc se vercajk vysype, kufr umeje wapkou a jede se dál...
Pak do brašny (či lepšího kufru) už jen zapojovací vercajk a základní měření.
Jenže jak už tu padlo, vlastní výbava se odvíjí od zaměření.
Taky jsem ze začátku vytvořil snad padesátikilovo u brašnu, abych časem zjistil, že stejně nikdy nebudu mít úplně všechno a přínosem bude maximálně kýla.
Kdybych věděl co vím dnes na začátku, měl bych toho míň, než v kufru na fotkách.
Časem bych vyselektoval co opravdu potřebuju a co mi ještě chybí.
Když to vezmu tak ještě bych doporučil kabelový nůž Knipex 9852 či Knipex 9855.
Jan Bocek:
Šroubováky.
Každá hlava šroubu potřebuje specifický nástroj.
V brašně mám obvykle pro rovné drážky šroubováky na M3,4,5,6,8
a křížáky PH1,2,3
Ale najednou se setkáme s jinou "hlavou" a tak dobrým pomocníkem je stále
v prodeji dostupný velice užitečný box v Hornbachu
Box Wolfcraft na bezpečnostní bity, sada 31 kusů a cena je tak za jednu večeři.
K tomuto malému boxu ( 150 x70 x 35) nosím ještě další malý box s "hodinářskými"
šroubováky 1,0/1,5/2,0/2,3/3,0 mm a inbusy jak metrické tak palcové od 1,46 až po 3,95
To vše obvykle ve velkých kufrech není.
Stále platí, ukáž mi svůj wercajk a já ti řeknu co z tebe ( je ) bude.
Když jsem pracoval ve velké montážní firmě, tak mistr každý týden kontroloval wercajk všem montérům ve stole, ale i v brašně. A to se nám v šedesátých létech o takovém wercajku ani nezdálo. Vyráběli jsme si šroubováky i nože i když jsme měli výdejnu s nářadím slušnou....
Marek Laube:
Citace: Milan Hudec 17.11.2021, 21:28
No ať jen nefilozofuji, sice to není nářadí, ale naprosto mne v poslední době nadchla hmoždinka duotec, ježíšmarjá ta ušetří času a nervů.
Zrovna včera jsem jí v obchodě držel v ruce a přemýšlel, kdy a jak se hodí. Zatím mám do dutých materiálů už svoje favority, samo že od vynikajícího Fischera.
Viktor Klemon:
Začnite bezpečnosťou, ostatné príde samo podľa skúseností z jednotlivých zakázok.
Ale nevidím tam už spomínanú dobrú skúšačku - napr. Fluke T100 alebo podobné.
Je to základ na opravy, montáže - potrebujem predsa zistiť beznapäťový stav,
môže ísť o život. Zároveň s dokážem orientačne odskúšať chránič, celistvosť obvodov,
určiť správny sled fáz ( pozor na niektoré série Uni-T, ktoré síce mali tiež možnosť
zobrazenia sledu fáz, ale nefungoval. Pri reklamácii sa zistilo že to bola chyba celej
produkcie daného modelu - overte si či funguje)
+ ochranné okuliare na sekanie, brúsenie,
+ ochrana sluchu pri vrtaní a sekaní (ak neviete prečo, zistite si čo je tinnitus)
Ak upresníte odbor, ktorému sa chcete venovať - dalo by sa doporučiť viac
od konkrétneho náradia.
Milan Hudec:
Citace: Viktor Klemon 20.11.2021, 16:14
Začnite bezpečnosťou, ostatné príde samo podľa skúseností z jednotlivých zakázok.
Ale nevidím tam už spomínanú dobrú skúšačku - napr. Fluke T100 alebo podobné.
Trápit se obzvlášť v zimě s nepoddajnou polotvrdou šnůrou....., to skutečně už nikdy více.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana