Mám vhodné nářadí? Co mi chybí?

<< < (5/5)

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  21.11.2021, 16:18

Souhlasil bych, pokud by se nejednalo zrovna o Fluke. Není nejlevnější a u odborné veřejnosti oblíbená. Kdyby zachovali kabel jako z T100, neměl bych problém ji koupit klidně o 500 dráž, což předpokládám za 3/4 metru kvalitního kabelu je adekvátní příplatek i s marží.
T100 měla jediné slabé místo a sice šuplík na baterie. Mám dvě prakticky nový T100, ale u obou odpado to víčko, za které se otevral bajonet. Náhradní díl neexistuje a i tohle vedlo k mému odklonu od Fluke, ač ještě T110 a 130 z té nevyvedené série mám služební.

Můj nejnovější přírůstek je Tietzsch DSP 5ST.
Pořídil jsem na základě doporučení ze zdejšího fóra.
Zkoušečka je stavěná robustně, prakticky nejde zlomit, káblík nádherně ohebný a jsem maximálně spokojen.

Jiří_Hrubý:
Měl jsem ji jednou v ruce a zanechala velmi dobrý dojem.
Testujeme nějaký čas SPB 500 a 1000, jako příslušenství jsou prodloužení měřících hrotů. Měření na trafu je tak komfortnější.  I kdyby neprošly výběrkem, tak za mně SPB500 je hodně muziky za málo peněz s rafičkou navíc, ač DSP 5 je o stupeň výš.
Kabel bych přirovnal přesně mezi Duspol a T100 i za mrazů.
Za sebe jsem zatím co do odolnosti kabelu spokojen s Duspolkou a multimetrem C.A 704, kde je zas velmi odolné tělo a snadno vyměnitelné hroty.

Jan Franěk:
Vše potřebné nebudete mít asi nikdy. Sám si občas některé speciální nářadí půjčuji, protože se mi nevyplatí si to kvůli jednomu použití v roce kupovat, vzhledem k jeho ceně.

Dležité je mít jistý základ a pak si postupně doplníte konkrétní nářadí, dle svého konkrétního zaměření. Elektrika je neskutečně široký obor a nejde nacpat do jednoho kufru vše, co by jste někdy mohl potřebovat.I když vás o tom někdo může 100x přesvědčovat. Zachovejte klid, doplňte hlavně zkušečku a další měřící přístroje a pak se uvidí. Držím palce a budu se těšit na setkání s novým zapáleným kolegou  (dance)

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  21.11.2021, 17:41

Měl jsem ji jednou v ruce a zanechala velmi dobrý dojem.
Testujeme nějaký čas SPB 500 a 1000, jako příslušenství jsou prodloužení měřících hrotů. Měření na trafu je tak komfortnější.  I kdyby neprošly výběrkem, tak za mně SPB500 je hodně muziky za málo peněz s rafičkou navíc, ač DSP 5 je o stupeň výš.
Kabel bych přirovnal přesně mezi Duspol a T100 i za mrazů.
Za sebe jsem zatím co do odolnosti kabelu spokojen s Duspolkou a multimetrem C.A 704, kde je zas velmi odolné tělo a snadno vyměnitelné hroty.

Pokud si vzpomenete, hoďte sem pak prosím výsledky vašich zkoušek.
D ě k u j i

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana