Mám vhodné nářadí? Co mi chybí?

<< < (4/5) > >>

Milan Hudec:
Citace: Marek Laube  18.11.2021, 12:20

Zrovna včera jsem jí v obchodě držel v ruce a přemýšlel, kdy a jak se hodí. Zatím mám do dutých materiálů už svoje favority, samo že od vynikajícího Fischera.

No, některé hmoždiny od tohoto výrobce za moc nestojí, obzvlášť prodloužené v plném materiálu, kde výrobce již překročil minimální tlouštku stěny hmoždinky, člověk pak utahuje, utahuje a hmoždinka se vytahuje po vrutu a muchlá se pod připevňovanou "konzolou a pod",   mám mnohem raději Munga nebo Apolo.
Ale takový Fischer SXS s funkcí "zpětného usazení vrutu do kotvy po ustání výtažné síly" je zase naprostá bomba.

Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Hudec  20.11.2021, 16:45

Trápit se obzvlášť v zimě s nepoddajnou polotvrdou šnůrou.....,   to skutečně už nikdy více.

T 100 byla ještě hodně dobrá, ač tedy bez zátěže, což považuji za nevýhodu.
S hrozným kabelem u nových plný souhlas, když s tím chce člověk něco rozumně operativně měřit, musí se vozit ve vytopené kabině a i tak je to děs.

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  20.11.2021, 17:20

S hrozným kabelem u nových plný souhlas, když s tím chce člověk něco rozumně operativně měřit, musí se vozit ve vytopené kabině a i tak je to děs.

Mě by strašně zajímalo, proč jinak velice solidní výrobky takto dobrovolně degradují.
Přeci musí mít nějakou zpětnou vazbu (té asi nenaslouchají),  a také zkušební techniky.

Miroslav Minařík:
Citace: Jiří_Hrubý  20.11.2021, 17:20

Pokud vím, tak je to vždy potřebou vytvořit levnější, dostupnou alternativu. Odborník ví, proč si kupuje tu dražší, laik je rád, že si koupí značku levněji a chlubí se tím. A vše je podpořeno jazyky, které utvrzují v kvalitativní rovnosti mezi levnějšími a dražšími alternativami.

Jiří_Hrubý:
Souhlasil bych, pokud by se nejednalo zrovna o Fluke. Není nejlevnější a u odborné veřejnosti oblíbená. Kdyby zachovali kabel jako z T100, neměl bych problém ji koupit klidně o 500 dráž, což předpokládám za 3/4 metru kvalitního kabelu je adekvátní příplatek i s marží.
T100 měla jediné slabé místo a sice šuplík na baterie. Mám dvě prakticky nový T100, ale u obou odpado to víčko, za které se otevral bajonet. Náhradní díl neexistuje a i tohle vedlo k mému odklonu od Fluke, ač ještě T110 a 130 z té nevyvedené série mám služební.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana