Lze provozovat 15kW elektrokotel s jištěním 3x16A?

<< < (7/8) > >>

Pavel Horský:
Milane, já se ve svých příspěvcích zmiňuji o odbornících a ne o nýmandech na ně si hrajících. Ostatně, takových trótlů máme plnou vládu. Když vidím, co jsou schopni vymýšlet v ochraně před COVIDem, vzal bych lať a všechny je vyhnal ze svých funkcí.

Miroš Jan:
Co lať  kalašnikov  :D :D :D :D

Peter Lovacký:
Kebyže sa v tom mám kus povŕtať, tak by ma aj celkom zaujímalo, že z jakých podkladov vychádza výrobca, keď v návode pre kotol 14kW odporučí istič 25A na 2,5ku meď...,  

A výrobca to v návode píše celkom všeobecne,... čiže pre akúkoľvek kombináciu v uložení, v súbehu, či vo vzťahu k okolitej teplote jaká sa len elektrikárovi hodí...
A tam sa vojde celkom slušná kopa nebezpečných pripojení pre takú kombináciu...

Z čoho si teda výrobca také hodnoty vycucal do návodu ktorý je vraj nad normami?..,  a ani vo vyhlásení o zhode odporúčaný prívod nespomína,...
No a žeby zverejnil v dokumentácii ku výrobku protokol o kusovej skúške kde okrem kotla odskúšal aj odporúčaný kábel?..tak až taký optimista zas nie som...

Jan Franěk:
Nevím co se zde stále řeší. Nikde v návodech není napsáno, že nemůžete použít kabely o větším průřezu a z hlediska norem a bezpečnosti tím celou instalaci posunete k vyšší bezpečnostní hrnici, tak proč se pořád oháníte tím, že návod je závazný. Ten je závazný stejně jako normy, tedy ukazuje minimální možný standard, za jakého je garantována bezpečná instlace a provoz, včetně záruk. Tak už toho prosím nechte.

Navíc v aktuálních návodech je to už úplně jinak. viz příloha  (norm) Mám za sebou zrovna jednu montáž během víkendu.  ;)

Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk  22.11.2021, 15:24

Nevím co se zde stále řeší.

Bezpečnosť..
Keď si prerátam podľa normy (nie Sichru) výrobcom uvedených 23A v Cykyne 2,5ke, bežne uloženej v lište pri kotli, okolie 30 stupňov, tak mne bezpečný stav uvedený v návode nevyjde,...no každý jak chce, ...

Citace: Jan Franěk  22.11.2021, 15:24

proč se pořád oháníte tím, že návod je závazný.

No,.. čo sa týka návodov, tak som asi posledný kto ich pre elektrikárov považuje za záväzné,..naozaj je to presne naopak jak ste ma pochopil...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana