Musím v koupelně pospojit bojler, když je připojen plastem a není tam Cu vodič?
Pavel Horský:
Milane, svým tvrzením mě dostáváš do rozpaků, neboť kdybys měl pravdu a je toto tvrzení někde normativně podložené, pak by to znamenalo, že to 99,9% projektantů a elektrikářů dělá celý svůj život špatně a stejné procento to pak špatně reviduje.
Karel Bělohlávek:
Citace: Milan Hudec 13.09.2021, 12:54
Pro zař.u kterého předpokládáme unik.proud více než 10mA, a bojler je ukázkovým příkladem taháme vždy dva ochranné vodiče.
To jsem nikdy neslyšel. ??
Má tohle tvrzení oporu v nějaké technické normě?
Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Hudec 13.09.2021, 10:54
Unikající proud nad 10mA.......
Tuším, že je tam alternativa použití druhého PE o minimálně stejném průřezu, bude-li napojen z místa, kde ta 10/16 bude přítomna, čili použitím oné "obvyklé" šestky pro bojler, napojené v rozvaděči s odpovídajícím průřezem napájení a přizemněním, či přímo z MET by tento požadavek mohl být rovněž splněn. Nebo se mýlím?
Marek Laube:
Začíná mi připadat, že se z běžné bytové koupelny vytváří Faradayova klec. Proboha...
Chápu ty průřezy pospojování například někde v serverovně kvůli EMC. K čemu toto všechno pospojování v koupelně, když nemám podlahu na stejném potenciálu?
Buďto tedy kari síť pod dlažbu, která bude připojena na MET nebo podlahu izolační.
Miroš Jan:
Milan nejspíš naráží na čl. 543.7, z normy ČSN 33 2000-5-54, ed.3,2012. :)
Osobně u takového boileru, sem nikdy nezažil unikající proud ve vodiči PE.
Jo takové frekvenční měniče, to je jiná káva.
Tam klidně poteče ve vodiči PE 180 mA. FM 30 kW. (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana