Může dojít k poškození sat. přístroje přetížením zásuvek?
mara5740:
Citace: Miroslav Minařík 09.09.2021, 12:19
Asi je potřeba abyste definoval to, co myslíte přetížením. Zásuvky jsou zatěžovány procházejícími proudy. Ale nedovedu si představit jak a proč by měly uváděné spotřebiče reagovat na procházející proud zásuvkovým obvodem např. v rozsahu 0-20A.
Pokud zmiňujete peak, pak si dovedu představit krátkodobé přepětí. Nebo jste měl namysli pokles napětí při krátkodobé proudové špičce?
Osobně se přikláním k názoru Jirky Schwarze.
S tím peakem a přetížením to byl pouze můj laický názor. Vidím, že to bude asi složitější...
Citace: David Hruda 09.09.2021, 13:14
Při uvolněném PENu v zásuvkovém okruhu hledá proud, kudy zpátky. TV je připojená koaxialem k nějaké nule, takže bych tipoval, že to jde přes HDMI do TV a odtud po koaxu pryč.
Ale určitě by to chtělo návštěvu někoho, kdo ví, na co se podívat.
Ano, samozřejmě pokud to bude v takovém bodě že se prostě nepohnu, tak budu muset volat pana elektrikáře. Ale co jsem ze všeho pochopil tak projít zásuvky a pokusit se dotáhnout PEN.
Citace: Václav Třetí 09.09.2021, 13:53
Proudový ráz při připojení zdroje může na zásuvkovém okruhu s nějakým problémem (vyhřáté spoje, jiskření) způsobit problém a poškození nf a video vstupů, ale někde musí být smyčka. Není-li spojen notebook s TV, musí být smyčka u TV. Jak jsou zapojeny antény do TV a sat. receiveru? Je použita STA? Je satelitní anténa uzemněna a jak? Je veškeré příslušenství u TV napájeno ze stejné zásuvky?
Ok, nevím co si pod takovou smyčkou představit tak se budu snažit popsat co je kam zapojeno. TV je zapojena do zásuvky ve zdi, z druhé zdířky vede prodlužka, na které je daný přijímač (+ nějaké blbosti, chůvička, atd.). na domě máme společný rozvod anteny, který mi vede do SAT zásuvky u televize, odtud je připojen coax jak pro SAT tak i pro DVB-T2, oba coax jsou připojeny k boxu. Jak je uzemněna to netuším... :(
Citace: Milan Hudec 09.09.2021, 20:11
Pro názornost stačí vzít rafičkový měřák a připojit do zásuvky.
Při připojení zdroje NB má rafička tentenci z měřáku utéct.
U zásuvky s PO je to o dost lepší.
ty jo, rafičkový měřák? tak to slovo slyším prvně. A určitě jím nedisponuji :o
Milan Hudec:
Vyjádřil jsem se poněkud žoviálně.
Takže opravuji: ručičkový měřící přístroj.
Václav Třetí:
A televizor má dvou nebo tří vodičový přívod?
Jan Kelbich:
A televize a sat. přijímač jsou napájené z jediné zásuvky, nebo má každý "svou" ?
Václav Třetí:
Citace: Jan Kelbich 10.09.2021, 10:49
A televize a sat. přijímač jsou napájené z jediné zásuvky, nebo má každý "svou" ?
To jsem se již ptal v příspěvku#8 :
Je veškeré příslušenství u TV napájeno ze stejné zásuvky?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana