Bude stačit pro rozvodnice v domácí dílně krytí IP 30?
Tomáš Hrdý:
Chci to v prvé řadě udělat bezpečně, proto jsem se ptal. Z mé otázky se snad dá pochopit, že to nepodceňuji a sám jsem se dobral k názoru, že IP 30 by mohlo být málo. Občas toto fórum pročítám a proto chápu odpověď pana Rotrekla. Opravdu nepotřebuji "jiný druh" RT. Zkrátka to chci to udělat tak, aby to prošlo regulérní revizí. Akorát to potřebuji rychle přepojit, protože postupnými rekonstrukčním i pracemi se rozvod dostal do stavu, kdy je zralý na okamžité vypnutí, což není jaksi možné.
Jiří Schwarz:
Pokud jde o svařování elektrickým obloukem, tam by musel být rozvaděč dostatečně daleko od místa práce, abych si dovolil dát plastový
Nejdražší nebývá udělat něco kvalitně, nejdražší bývá udělat něco levně a pak to předělávat.
A pokud jde o "dílnu", je otázkou jak ji popsat, definovat, aby se to dalo napasovat na pravidla pro úplný kryt.
Osobně jako RT bych se dokázal podepsat pod něco, co bude nějak "papírově ošetřeno", aby v případě, že se při změně způsobu nebo rozsahu využítí něco stane, bylo jasné, že to bylo dané přístupem uživatele a ne pochybením RT.
Tomáš Hrdý:
... odpovědi. Byť nebyly úplně jednoznačné potvrdily mi mé pochybnosti o volbě rozvaděče. Podařilo se mi najít rozvaděč s krytím IP65 u kterého výrobce uvádí "do domácích dílen". Takže tohle téma můžeme asi uzavřít.
Pavel Horský:
Citace: Tomáš Hrdý 27.08.2021, 20:27
Někdo z pánů RT by se pod to podepsal?
I razítko bych k podpisu připojil, ale chtěl bych po vás projekt, protokol o určení vnějších vlivů s doložením technických listů od svítidel, spínačů, zásuvek, kabeláže....
A rozvaděč s vyšším krytím jste vybral dobře. Teď už jen splnit podmínky úplného krytu.
Peter Lovacký:
Citace: Tomáš Hrdý 27.08.2021, 20:27
Je to normální domácí dílna. Občas něco svařit, obrousit.
A čo je domáca dielňa z pohľadu legislatívy..?
Pracovisko, či domácnosť?
Môžu byť pre domácnosť naprojektované a skolaudované aj iné VV s vyšším rizikom, jak sú len tie normou dovolené ( napr. normy701, 702..)?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana