Bude stačit pro rozvodnice v domácí dílně krytí IP 30?

<< < (4/4)

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  28.08.2021, 12:03

Následně se bude vařit a už se dá uvažovat o AM, takže zamyšlení, jak moc budu svařovat, aby se mi nerozpadly zářivky a vypínače od UV.

Tak to by mne zajímalo, kolik určovatelů VV z deseti by tuto úvahu vzalo v potaz :)
Kolego smekám.

František Janeček:
Na otázku:Bude stačit pro rozvodnice v domácí dílně krytí IP 30?
Odpovím otázkami.Je nutno mít rozvaděč přímo v dílně?Pokud budete provádět rekonstrukci rozvodů, nemohl by být třeba v přilehlé chodbě? Asi byste pak nemusel uvažovat o vysokém krytí.:)

Tomáš Hrdý:
No je to samostatná budova, která byla dílnou a zůstává dílnou. Akorát, že původní zůstaly pouze základy. Zdi a střecha se postupně postavily nové. Takže defacto jde o novostavbu. Z rozvodů zbyl jenom přívod a nevím kolik let starý rozvaděč. Jsem přesvědčený, že kdyby ho viděl kdokoliv z vás, tak budete mít noční můry aspoň půl roku. :)
Abych zamezil spekulacím o výbavě, tak jediný stroj, který stojí za zmínku je velká stojanová vrtačka. Jinak se používá běžné ruční nářadí. Samostatná budova je to kvůli pracovnímu prostoru, nikoliv kvůli množství strojů.

Peter Lovacký:
Citace: Tomáš Hrdý  29.08.2021, 12:35

Takže defacto jde o novostavbu.

Tipnem si, že ide o malú stavbu súvisiacu s bývaním, napr. do 25m2 bez nutnosti povolenia či ohlásenia..

V taký čas by som v nej určil základné VV rovnaké jak sú v súvisiacej stavbe na bývanie,..to len aby ste doma na dvore zbytočne nemal možné nebezpečné VV..
(Napr. také VV AD3, BE2, AF4, BC3 u nás znamenajú, že v nich ide o TZ s vysokou mierou ohrozenia, a tie už musia mať úradnú skúšku, ..to píšem len preto, bo si myslím že ani v Česku nikto nechce mať doma EI ktorej prevádzku musí schváliť TIČR...)

No a čo sa týka samotnej bezpečnosti, tak tam vám predsa nič nebráni použiť EZ vo vysokom krytí podľa vlastného uváženia, ktoré by vyhoveli rôznym hobby činnostiam..ša k napr. VV AE1 a AD1 predsa ešte nijak nevylučujú použitie EZ v IP65,
A pre také drobné EI by mohla stačiť aj jednoduchá PD skutočného stavu jak príloha ku VR.. i s podpisom elektrikára zhotoviteľa..

No kebyže máte ohlasovaciu povinnosť tej novostavby, tak sa viac dozviete z úradného vyjadrenia ..

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana