Kdy chytrou instalaci chtít a kdy nechtít?
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 24.08.2021, 14:10
Ani si neumím představit tu komedii, dát mlaďasům např. mapu a buzolu a vyslat je na orientační běh... ...vrchol bylo, když moderní skautík určoval světové strany mobilem
Třeba tam tu busolu měl. Já ji tedy mám v tom mobilu, co pokud možno nenosím. Klepnu na ikonku Kompas a je tam. Řekl bych, že docela přesná. Třeba nebyl tak hloupý.
Podle mechu mohou být občas tři světové strany N.
Jiří_Hrubý:
Ano, kompas tam je a opravdu celkem přesný, využívám s aplikací planetárium a podobně, vynechal jsem pointu, že na táborech mají správně mít mobil jen na půl hodiny zavolat domů, ale oni si je nedají vzít…
Mařík Pavel:
Citace: Jan Yossarian 21.08.2021, 08:59
Kdy chytrou instalaci chtít a kdy nechtít?
To je oč tu běží. Je mi líto, že tazatel se téměř nic nedozvěděl, ale už ví, že je to na nic. Třeba mu mapa a buzola pomůže v orientaci.
Dlouho jsem nepřispíval, a když tak čtu nejen tohle téma, zvažuji, zda nezrušit i účet a chodit sem občas jako host.
Info pro tazatele, zkuste jiný úhel pohledu, potřebuji ji? Pokud ano, co od ní očekávám? A bude to umět? A stojí to za ty prachy? Nebude lepší, když se to naučím programovat, ať nemusím mít obavu, když mi to prodejce prodá, integrátor naprogramuje, prodejce přestane podporovat a inegrátor přestane brát telefon, protože tuhle funkci prostě neumí naprogramovat? Pokud se rozhodnete pro, přeji šťastnou ruku při výběru. PS: a nevěřte prodejcům vše :-)
Jan Franěk:
To chce klid Pavle. Každý má právo na svůj názor. Ale rozhodně nemá cenu diskutovat nad praktickými funkcemi automatizace s někým, kdo je od začátku zásadně proti těmto technologiím. Navíc když s tím ani nemá žádnou praktickou zkušenost a už vůbec ne osobní. Někdo možná sdílenou špatnou zkušenost od někoho, kdo chtěl ušetřit a koupil si hračky za pár korun, s líbivou aplikací v mobilu, nebo využil služeb špatného integrátora. Vlastně ani nechápu proč se do diskuse nad praktickými funkcemi automatizace zapojuje někdo, kdo o tom nic neví.
S mýty bojuji snad na každém školení. ČAsto právě s tím, že bez elektřiny si ani nerozsvítíš. Vůbec jim nedochází, že si neposvítí ani tím mechanickým vypínačem.
Vzpomínám si na jednoho zákazníka, který má k ovládání pár funkcí domu 4 různé aplikace. Prostě mu vždy někdo doporučil něco a nikdo z nich nepochopil, že je to trochu o něčem jiném.
Pokud o to opravdu někdo stojí, cestu ke svému integrátorovi a k praktickým funkcím si najde sám. Vyzobe si z diskuse to co potřebuje a ostatní bude ignorovat. Pokud si cestu domácí automatizace nezvolí, taky dobře. Špatně nebude ani jedna z cest, pokud bude výsledkem instalace, která mu přinese všechno, co od toho očekává.
Milan Hudec:
Tak ona např. kráva (čtyřnohá) do každé rodiny je jistě představa líbivá, nicméně k jejímu zavrhnutí nepotřebuji znát veškeré chovatelské podrobnosti (dance)
Na školení/představení systémovek jsem byl, ovzduší falešného pozitivismu si nezadalo s prodejci dek důchodcům vedle.
Sociologicky je systémovka a její funkce ohledně šetření (a ona skutečně spoří) s náklady ovšem největším oříškem k pochopení a dovolím si tipnout, že se stala milníkem ve vnímání bohatství či pózy jedince.
Pro pochopení: Roys za 10M byl pro toho, koho spotřeba skutečně nezajímala a ani se vlastně nikde neuváděla, najednou je tu doba, kdy se majitel nestydí pořídit si za 0,5M omezovač výkonu.
Nicméně je to téma pro vědátory psychologie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana