V jakém stavu je funkční hromosvod po úderu blesku?
Pavel Horský:
Pokud bude RT sám schopný na pytlík uvést i dostatečné vzdálenosti, velikosti ochranných úhlů a na další namastí určení rizik, aby věděl, jaké hodnoty podle správně zařazeného LPS bude vlastně na pytlík navrhovat, pak to bude genius hodný lepší a lépe placené práce. A že takovým mezi námi běhá ;) :)
Zdeněk Friedrich:
Měl jsem na mysli dům do r. 2009, ale paré ve velkém pytli s pytlíky s okopírovanou analýzou rizik, výpočtem s, alespoň na hřebenu a u okapu, TZ, výkresů průvěsu a posunu koule nebo výpočtem úhlů s vyšetřením OP v pohledech a výkresu JS, svodů a uzemnění, včetně detailů např. při použití HVI by určitě mělo něco do sebe. :D
Pavel Horský:
Citace: Zdeněk Friedrich 25.07.2021, 16:58
Měl jsem na mysli dům do r. 2009, ale paré ve velkém pytli s pytlíky s okopírovanou analýzou rizik, výpočtem s, alespoň na hřebenu a u okapu, TZ, výkresů průvěsu a posunu koule nebo výpočtem úhlů s vyšetřením OP v pohledech a výkresu JS, svodů a uzemnění, včetně detailů např. při použití HVI by určitě mělo něco do sebe. :D
Jj, tak opravdu neznám čistokrevného RT, co by toto zvládl vypracovat :-D :-D Ale znám jich dost, co ani nevědí, že je vůbec něco takového kolem hromosvodu vyžadováno.
Peter Lovacký:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 25.07.2021, 15:32
Pokud RT trvá na dokumentaci,
To jak keby trval na odstránení nedostatkov ešte pred ukončením revízky... :-\
A to sa môže rovno priznať že to zrevidovať nevie... :)
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 25.07.2021, 18:48
... neznám čistokrevného RT, co by toto zvládl vypracovat ...
Smutnější je, že se setkávám s dílem "malířů", kteří se vydávají za projektanty, ale seriozní návrh hromosvodu podle normy, která platí řádově 15 let, je pro ně něco jako naprosto neznámá novinka
----------
Zažil jsem hromosvod, kde po zásahu bleskem byly jen škody na některých spotřebičích (modem, nějaký port (vstup) EZS...)
Také jsem opravoval některá poškození elektroinstala ce, když objekt trefil blesk...
A když jsem ještě netušil čím jednou budu, chodili jsme se podívat jak "na výstavu" do jednoho domu, kde blesk trefil hromosvod, z něj se to dostalo do nn rozvodů a ty v části domu "vyskákaly" ze zdi i s povlakovými trubkami
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana