Jak prochází periodickou revizí zařízení neschopné bezpečného provozu?

<< < (3/5) > >>

Martin Procházka, Slaný:
Nemohu uvěřit, že v ČR je někde místo, kde může elektromotor s měděným vinutím vydržet na takovém místě dost dlouho na to, aby se dostal do takhle sešlého stavu...  :o  :D

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  18.07.2021, 17:38

Kolego, bezpečnost se posuzuje nejen proti kopnutí, ale i proti požáru.

Když jsem se připravoval na zkoušky RT, v kurzu jsme měli jako školitele šikovného dlouholetého elektrikáře a revizáka a ten tvrdil, že se máme na revidované zařízení nebo rozvod podívat a říkat si:
- nezabiješ
- nezapálíš
- nepopálíš nebo jinak nezraníš
- nezpůsobíš jinou vážnou škodu

Miroslav Revús:
Teraz to vypadá ako vytrhnuté z konceptu. Moja reakcia bola na príspevok od Velkého Bobeše. Príspevok tu už nie je.

Ja osobne používam nasledovnú formuláciu:

Pevná elektrická inštalácia a elektrické zariadenia k nej pevne pripojené boli podrobené odbornej
prehliadke a skúške v zmysle STN 33 2000-6 a sú v rozsahu určenom touto správou bezpečné
v zmysle požiadaviek STN 33 1500:1990, kapitoly 5. a jej Prílohy*

* V zmysle Prílohy č.1 STN 33 1500:1990 je bezpečnosť elektrických zariadení schopnosť elektrických zariadení neohrozovať ľudské zdravie, úžitkové zvieratá alebo majetok a okolité prostredie za stanovených podmienok prevádzky elektrickým napätím alebo prúdom alebo javmi vyvolanými účinkami elektriny.

Kamil Novák:
K původní otázce - na tyto exempláře byla před 2 roky (2019) vystavena revizní zpráva "bez závad".
RT s osvědčením E4. :o  Takže i takto ...

Václav Třetí:
Hezký... Tak tohle jsem likvidovat tak před 40 léty, už tehdá mi z toho chodil mráz po zádech.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana