Lze vadasku plně nahradit multimetrem a fázovkou?

<< < (4/7) > >>

David Hruda:
Citace: Viktor Klemon  01.07.2021, 20:32

... že ich výrobok vraj túto funkciu funkčnú nemá, aj keď tam je.

Tak to musím vyzkoušet. Zajímavá informace.

Zdenek Skotnica:
Citace: Jan Sixta  01.07.2021, 18:18

Jako nejlevnější slušný digitální multimetr vybavený nízkoimpedančn ím módem pro měření napětí, který znám, je asi Brymen BM235. 

Přestože  má nizkoimpedancn i mód, stále  má  velkou nevýhodu. I když je tzv. ruční, stále  musí  být na něčem položen. Ale chybí  nám  třetí  ruka.  Už vidím  jak měrřímv rozvaděči a měřáķ visí  dolů za měřící šňůry  >:(

David Hruda:
Citace: Viktor Klemon  01.07.2021, 20:32

Bolo ich niekoľko, viaci krát mi posielali nové, potom prišlo písomné vyjadrenie a peniaze, že ich výrobok vraj túto funkciu funkčnú nemá, aj keď tam je.

Tak nevím...
Ty moje to umí.
Možná vás jen zmátla opačná logika signalizace, která je v návodu poměrně zmateně popsaná.
Když svítí (červeně) R, směr je L (a naopak).

Jan Sixta:
Citace: Zdenek Skotnica  02.07.2021, 16:57

Přestože  má nizkoimpedancn i mód, stále  má  velkou nevýhodu. I když je tzv. ruční, stále  musí  být na něčem položen. Ale chybí  nám  třetí  ruka.  Už vidím  jak měrřímv rozvaděči a měřáķ visí  dolů za měřící šňůry  >:(

Kdybyste ráčil nesouditi a nejdříve manuál studovati  (norm),  věděl byste, že tam máte v příslušentví magnetický držák, kterým si to klapnete na dveře rozvaděče.

Ale pravdou jest, že většina moderních domácích rozvaděčů jsou z plastu (či spíše nějaké lisované kukuřice),  kde ten magnet fungovat nebude  :D

Záleží, kam a co chodíte měřit. Žádný měřící přístroj není univerzální na všechno. Dávám jen jako příklad slušného vybavení za dobrou cenu.

Citace: Jan Franěk  02.07.2021, 07:48

Jinak po svých zkušenostech UNI-T nevnímám moc pozitivně, ale vím, že mnoho lidí je s nimi spokjeno a poskytují za svou cenu to, co někteří požadují.
V jiném vlákně zde popisuji svoji zkušenost s Fluke a připravuji se něco podobné napsat i o Duspol. ALe moje testování probíhá i v delším časovém období

UNI-T podle mě do rukou profesionála nepatří, to jsou předražené hračky. Ano, měřit to bude, stejně jako trabant může jet po závodním okruhu F1. Otázkou je, jak spolehlivé a dobré to bude.

Prošel mi rukami zvaný "laboratorní" stolní měřák UNI-T v pořizovací ceně téměř 10 000 CZK, uvnitř však provedení odpovídalo multimetru z tržnice.

Václav Třetí:
UNI-T jsou přístroje spíše laboratorní nebo dílenské. Jejich zkoušečku zde zmíněnou znám jen z dálky, takže nemohu soudit. Mám od nich již asi 20 let velice šikovný měřič kondenzátorů pracující od pF až do 20mF (20 000uF). Provedení je sice spartánské, ale přístroj je velice dobrý a přesný. A ještě malý, skutečně kapesní multimetr s automatickou volbou rozsahů, která ovšem reaguje docela pomalu.

Moje obecná zkušenost za mnoho let elektrotechnic ké praxe je, že čím je zkoušečka jednodušší, tím je spolehlivější. V tom vynikají stále takové typy jako ZN500 a ZN1 a starý bakelitový Duspol. Jejich výhodou je také vyšší odebíraný proud než u elektronických typů a stálá schopnost funkce bez závislosti na bateriích. Stejně jako kol. Bocek mám množství různých měřících přístrojů a zkušebních pomůcek. Mezi nimi nechybí ani žárovka v malé ochranné kleci (ochrana proti rozbití žárovky a popálení obsluhy) s žárovkou Osram Sig. 240V 75W v otřesuvzdorném provedení - tzv. semaforové. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana