Mohu použít jeden odpovídající chránič na více zásuvkových okruhů?
Peter Lovacký:
Málo sa vo vzťahu k funkcii chráničov debatuje o základnom pravidle ochrany pred úrazom platnom pre nebezpečné živé časti:
"nebezpečné živé časti nesmú byť prístupné..."
Jiří Kobos:
Tak dost prosím, otázka byla jiná! Pletete sem něco jiného.
Jestli mohu, zapomeňte na vše co jste řešili nahoře a odpovězte mi PROSÍM pouze co nejjednodušeji na toto:
Je to z platné normy TNI 332000-4-41 k ed. 3
Článek 5.2.2 - Podle mě tento článek dokazuje, že musí mít každý okruh samostatný chránič! Musí nebo nemusí mít každý okruh samostatný chránič podle té normy? - to je ta otázka - žádná jiná prosím.
Zdeněk Friedrich:
NEMUSÍ.
Rozvodak:
Citace: Jiří Kobos 13.04.2021, 16:06
Tak dost prosím, otázka byla jiná! Pletete sem něco jiného.
Jestli mohu, zapomeňte na vše co jste řešili nahoře a odpovězte mi PROSÍM pouze co nejjednodušeji na toto:
Je to z platné normy TNI 332000-4-41 k ed. 3
Článek 5.2.2 - Podle mě tento článek dokazuje, že musí mít každý okruh samostatný chránič! Musí nebo nemusí mít každý okruh samostatný chránič podle té normy? - to je ta otázka - žádná jiná prosím.
Podle mě, ten článek upozorňuje na to, že by za chrániče neměla být rozsáhlá instalace kde se nasčítají svody, které vedou k nežádoucím výpadkům i když není porucha.
Dále aby při vybavení nedošlo k výpadku všeho, ale jen nezbytné části. Co je ne-zbytná část instalace je k diskusi. ::)
Ten článek je fakticky proti centrálnímu chrániči ale není proti několika okruhům zásuvek.
NEMUSÍ.
Jan Franěk:
Citace: Jiří Kobos 13.04.2021, 16:06
Já to tam tedy nevidím. Souhlasím plně s předchozí odpovědí. Je to jen "pojistka" proti centrálnímu chrániči, ale ne požadavek na to, aby měl každý zásuvkový vývod vlastní chránič.
Nicméně je to minimální požadavek normy a nic nebrání tomu zvolit i bezpečnější řešení, tedy použít kombinované přístroje, nebo více PCH, pokud s tím bude zákazník souhlasit a bude ochoten přistoupit na vyšší cenu, za vyšší komfort.
Nicméně to není důvod na tom komfortnějším řešení trvat za každou cenu, nebo psát do závad variantu, když je za každým z použitých chráničů více jističů zásuvkových okruhů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana