Mohu použít jeden odpovídající chránič na více zásuvkových okruhů?
Peter Lovacký:
Citace: Jiří Kobos 13.04.2021, 16:06
Je to z platné normy TNI 332000-4-41 k ed. 3
Článek 5.2.2 - Podle mě tento článek dokazuje, že musí mít každý okruh samostatný chránič! Musí nebo nemusí mít každý okruh samostatný chránič podle té normy? - to je ta otázka - žádná jiná prosím.
Sa pýtate na počet zásuvkových okruhov za jedným FI, no citujete článok z techn. poradenstava (TNI), kde sa nepíše nič o zásuvkových obvodoch, kde sa nerieši vzťah „FI – počet obvodov“, ale kde sa rieši vzťah „selektivita FI – obmedzenie komplikácií v prevádzke EZ“
Ten článok inakšie vyznie keď ho bude čítať projektant z pohľadu návrhu veľkej automatickej autoumyvárky, ..inakšie z návrhu kancelárie, a inakšie z projektovania zásuvkových obvodov do kuchyne či izby v byte...
Možno keby ste napísal že čo presne konkrétne projektujete (ak ste projektant)..
Ono len tak vo všeobecnosti, keď do jednej otázky spojíte to i ono, bude najskôr každá rada správna..alebo i nie..
Miroš Jan:
Tak dost prosím, otázka byla jiná! Pletete sem něco jiného.
Jestli mohu, zapomeňte na vše co jste řešili nahoře a odpovězte mi PROSÍM pouze co nejjednodušeji na toto:
Článek 5.2.2 - Podle mě tento článek dokazuje, že musí mít každý okruh samostatný chránič! Musí nebo nemusí mít každý okruh samostatný chránič podle té normy? - to je ta otázka - žádná jiná prosím.
Tak TNI, je pouze a jenom TNI. ;)
A článek 5.2.2, v normě ČSN 33 2000-4-41, ed.3, prostě není.
František Šohajda:
Citace
Tak TNI, je pouze a jenom TNI.
TNI není jenom nějaký papír!!
Je to výklad normy -česky co není v normě, platí to, co je v TNI!!
(Protože všechno se dát do normy nemůže z nějakých důvodů, mě neznámých?) (dance)
Miroš Jan:
Citace: František Šohajda 14.04.2021, 08:26
TNI není jenom nějaký papír!!
Je to výklad normy -česky co není v normě, platí to, co je v TNI!!
(Protože všechno se dát do normy nemůže z nějakých důvodů, mě neznámých?) (dance)
To ale nemyslíš vážně?
Radim Strycharski:
Tak dost prosím, otázka byla jiná! Pletete sem něco jiného.
Jestli mohu, zapomeňte na vše co jste řešili nahoře a odpovězte mi PROSÍM pouze co nejjednodušeji na toto:
Selektivita ochran je věc nežádoucího ovlivňování nějaké sítě a ta může být normativně (mandatorně) nařízena jen v případě, že by jeden provozovatel ovlivnil jiného provozovatele proti jeho vůli. Takže typicky na rozhraní distributor/zákazník, zákazník1/zákazník2, distributor1/distributor2 apod. V instalacích uvnitř provozovatelů nemá žádný vnější předpis mandát k nařízení selektivity. V TNI se dozvíte návod nebo vysvětlení něčeho, co se realizovat požaduje, ovšem samotná TNI není to, co by mohlo nějaký požadavek předepisovat. Takže TNI nelze použít jako argumentaci předpisem. Jednoslovná odpověď na vaši otázku je "nemusí".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana