Lze použít polské zásuvky s ochranným kolíkem dole i v Česku?

<< < (12/14) > >>

Libor Skýba:
Citace

To je právě problém s tou estetikou - je to dost subjektivní věc. Mě se totiž tohle nelíbí ani trochu...

No design a estetika samozřejmě hraje taky svoji roli (hlavně u některých našich spolubydlících),  ale určitě to není to nejdůležitější . Třeba u téhle Vámi zmiňované dvojzásuvky mi vůbec není jasné, jak mohla dostat nějaké označení CE a že ji dovolí prodávat. Ta ne že neodpovídá normám, ale podle mne odporuje i zákonům fyzickým.  Že tam nezapojíte dva vodiče (jako průchozí přístroj) již někdo psal, ale mne není jasné (dle foto) ani jak se tam připojí i ten jeden L a N vodič.

Mi se líbí, pokud nejsou možné udělat klasické rozvody, ty rozvody v lištách a některé systémy jsou udělané tak, že pak můžete použít i zásuvky klasické (kde je trochu větší výběr) a nevypadá to pak vůbec špatně.

Jindra:
Já vím, že design není nejdůležitější, nevybírám jen podle něj :) U té zásuvky, o které jsem původně mluvil, každý ze šroubků přitahuje zespodu plíšek, a vedou k němu dva otvory - to na fotce není vidět. Každopádně ji po diskuzi tady používat nebudu - jsem tady od toho, abych si nechal poradit.
Já chci mít zásuvku posazenou těsně nad lištou, nechci ji mít položenou až na zemi, a nechci, aby příliš vyčnívala do prostoru. Teď jsem narazil na zásuvku Legrand Forix 782439 (https://docdif.fr.grpleg.com/general/MEDIAGRP/NP-FT-GT/F01609EN-01.pdf),  která se mi líbí zatím ze všech nejvíc (je také nejméně hluboká - 35mm),  ale v ČR není k sehnání.

Fuk Tomáš:
V PL ji nabízí kde kdo, tady je např. jeden prodejce,  který posílá i do Čech a na Slovensko.

Zdenek Hejčl:

Polské šmejdy nemám rád.
Pokud si je majitel nechá namontovat je to jen jeho problém.
Odmítám záruku a servis...

Anonym91:
Obnovím trošku zaprášenou diskuzi. Přikládám úryvky z norem.

Je tedy něco co by použití dvojzásuvek s kolíky u sebe v ČR vyloženě zakazovalo?

Např. Schneider Asphora EPH9800221- primárně pro polský trh. (horní zásuvka má fázi při pohledu ze předu vpravo).  Spíš mi přijde, že někteří se tu ohání ČSN a ČS normami a nikdy je ani nečetli + jednou je někdo něco nějak naučil a špatně nesou změnu. Omlouvám se pokud se mýlím, ale jasnou odpověď jsem zde nenašel a příjde mi to spíš jako nepodložené výkřiky do tmy.

Za odpověď předem  (poklona) .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana