Kdy je nutné upravit elektroměrový rozvaděč podle nových podmínek?

<< < (2/4) > >>

Zdeněk Pikhart:
Odběrných míst předělávám celkem dost. A při odmontovaném elektroměru i na 1 den, musí rozvaděče odpovídat posledním připojovacím podmínkám distribuce. Jediné co technici zatím tolerují  je původní skříň s elektroměrem pod krytem. Přijde mi že  nejdůležitější jsou barvy drátů a návlečky na nich.

David Hruda:
Citace: Zdeněk Pikhart  06.03.2021, 09:06

..při odmontovaném elektroměru i na 1 den, musí rozvaděče odpovídat posledním připojovacím podmínkám distribuce...

Právě tohle tvrzení ale odporuje jejich vlastnímu předpisu, viz první příspěvek.

Já to včera ještě konzultoval se známým "obvoďákem",  a ten mi řekl, že jemu by stačil vyměnit jistič sazbového spínače za 10kA, barvy vodičů a krycí plech by prý neřešil. Jenže přijde někdo jiný, který si vymyslí něco dalšího, a neosadí to. Nebo v opačném případě bude vyměněn jistič naprosto zbytečně.

Citace: Jan Franěk  06.03.2021, 08:23

...moje zařízení, moje pravidla

To je trochu mýlka, zařízení je investorovo, oni si jen do něj montují své krabičky.

Chápu, že když zákazník chce změnu (navýšení, jinou sazbu...),  mají páku, jak ho donutit k úpravám, ale v tomhle případě ne.

Citace: z odpovědi EGD

pokud je elektroměr demontovaný a jsou při demontáži zjištěny závady (tj. cokoliv co neodpovídá zapojením a provedením či umístěním aktuálním připojovacím podmínkám),  je zapotřebí pro novou montáž elektroměru provést odstranění závad a následnou revizi elektroměrovéh o rozvaděče.

Jak jsem ověřil u distributora, při demontáži technik nezapsal žádné závady a revizi nepožadují.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Zdeněk Pikhart  06.03.2021, 09:06

A při odmontovaném elektroměru i na 1 den, musí rozvaděče odpovídat posledním připojovacím podmínkám distribuce.

ČEZ Distribuce už asi dva roky tolerují 6 měsíců po odebrání elektroměru. Tedy z důvodu změny zákazníka v odběrném místě.

Pokud je elměr odebrán z důvodu porušení smlouvy, tam nejspíš žádná tolerance nebude, ale to jsem zatím neřešil.

František Šohajda:
Co já mám zkušenost s EONem tak při odebrání elektroměru v důsledku neplacení i na jeden den, musí být elměr.rozvaděč podle nových PP. Třeba na premixové desce....ale šedé-bývají černé. Pak revize- toto vše musí být jinak nepřipojí!
Deska může zůstat na chodbě nebo v průjezdu. Jinak rozvaděč venku může být starý jen nový "paišl".....

Václav Třetí:
Ano, v případě odebrání elměru z důvodů neplacení jsou požadavky přísnější. To je tak trochu trest za "neposlušnost" odběratele.

Zde jsem snad dobře pochopil kol. Hrudu, že elměr byl demontován na žádost odběratele -  změna vlastníka, změna nájemníka. Ovšem i tento přechod se dá udělat bez demontáže elměru a já ho vždy zákazníkům dporučuji. Bývá to nejjednodušší, nejrychlejší a nejlevnější. Vyplatí se i v případě, že se provede na dvakrát způsobem starý nájemník-majitel-nový nájemník. Bývá dobré pouze zkontolovat hodnotu hl. jističe a správnost zaplombování, aby nevznikly dohady, kdo, co a kdy provedl.

P.S. U nás je tedy paišl nebo pajšl při zabíjačce játra, ledvinky, srdce... ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana