Kdy je nutné upravit elektroměrový rozvaděč podle nových podmínek?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí 07.03.2021, 01:39
Ovšem i tento přechod se dá udělat bez demontáže elměru
Občas pracuju pro jednu realitku. Když ještě nebyla ta tolerance půl roku, vydělal jsem si každý rok nějakou tu kačku na revizích ER.
Nájemník vypověděl smlouvu realitce a odhlásil elektroměr. Následujícího nájemníka samozřejmě neznal, tak nebylo s kým přepis udělat.
Zkoušel jsem přesvědčit paní z realitky, ať nechá EM přepsat na sebe a pak na nového nájemníka. To se ale nesetkalo s pochopením. Radši zaplatila pár stovek za revizi, než obíhat distributora.
Dneska už je to bez větších komplikací (a bez kšeftu ::) ).
Pavel Horský:
U nás je to tak nějak v pohodě. Všechny montéry ČEZ znám osobně, když je nějaká změna požadavků z jejich strany, která vždy tak nějak vyleze z nařízení na jejich poradách, dají mi hned vědět. Vše samozřejmě v souladu s platnými PP.
A protože jedu převážně jen v ČEZu, EON a PRE mě celkem nezajímají.
ČEZ má jasně danou závaznost v bodě č.2 PP a z toho prostě vycházím.
Při vrácení elektroměru bez navyšování jističe a změny sazby se tolerují i dřevěné bedny.
Jedinou paniku před lety způsobil požadavek na EATONa se zámečkem a SCHRACK s písmeny CZ za typovým označením jističe. Bylo to období paniky, která byla živena neznalostí a neinformovanos tí.
https://www.cezdistribuce.cz/webpublic/file/edee/distribuce/vyjadreni-k-nevyhovujicim-typum-jisticu.pdf
Citace: Václav Třetí 07.03.2021, 01:39
P.S. U nás je tedy paišl nebo pajšl při zabíjačce játra, ledvinky, srdce... ;)
Takže vnitřnosti. A vo tom to je ;) :D
Ale takové plíčky (pajšl) na smetaně..... To vždy pomalu rupnu ve švu. 8) :D :D ;)
Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský 07.03.2021, 09:58
Takže vnitřnosti. A vo tom to je ;) :D
Ale takové plíčky (pajšl) na smetaně..... To vždy pomalu rupnu ve švu. 8) :D :D ;)
Nějaký barevný dráty v rozvaděči, to nikoho nepotěší, ani jistič není k jídlu.
Ale myšlenka na zabijačku, to je jiná.
Tlačenka, játrové knedlíčky v (nejlépe hovězí) polévce, jitrnice, jelítka a polévka prdelačka. To jsou hody, ale nesmí se to kupovat v supermarketu. To musí být vesnická (domácí) zabijačka.
P.S. Omlouvám se vegetariánům a veganům, ale těm se pokusím nadělat chutě jinak: bramboračka, kulajda, cmunda, brambory s tvarohem - také vesnické pochoutky, ale bezmasé
Martin Škopek:
Davide, pokud máš od nich nějaký nesmyslný papír, tak se s ním obrať na jejich ombudsmana, ať sjedná pořádek.
https://www.eon.cz/reseni-reklamaci/ombudsman
David Hruda:
Martine, papír zatím nemám, čekám na něj.
Co mě trápí, je ten nejednotný výklad podmínek.
Citace: František Šohajda 06.03.2021, 20:04
...při odebrání elektroměru v důsledku neplacení i na jeden den, musí být elměr.rozvaděč podle nových PP. ...
Ani tohle ale v PP nikde napsáno není. Pokud je to v rezervaci (4 roky), nic se nemění.
Jak by k tomu přišel majitel, který pronajme nemovitost nějakému ..., který neplatí energie?
Citace: Pavel Horský 07.03.2021, 09:58
Jedinou paniku před lety způsobil požadavek na EATONa se zámečkem a SCHRACK s písmeny CZ za typovým označením jističe. Bylo to období paniky, která byla živena neznalostí a neinformovanos tí.
https://www.cezdistribuce.cz/webpublic/file/edee/distribuce/vyjadreni-k-nevyhovujicim-typum-jisticu.pdf
V té době, kdy to začalo, jsem řešil závadu v ER s osmi měřeními, kde byl jeden vadný jistič. Na místě se sešlo koncílium pracovníků distributora, kteří řešili, jesli je nutné vyměnit všechny jističe za ty se zámečkem, nebo stačí jen ten jeden...
Ono z kanceláře od stolu při psaní podmínek nebo od telefonu z Brna to je všechno jednoduché, ale na místě to pak vypadá všechno úplně jinak. :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana