Proč se pro outdoor kamery doporučuje STP kabel?
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 24.02.2021, 20:30
Už jsem viděl všelicos...
Také "izolační návlek" ... v místě křížení s hromosvodem.
...
Chce snad někdo tvrdit, že v "našem království Plzeňském" máme nějaké divné nápady?
Václav Třetí:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 24.02.2021, 20:34
Výhoda toho jejich zařízení je v tom, že případný průšvih končí na jejich krabičkách a nešíří se dál. Jejich problém.
Já bych si tak jistý nebyl. Tkaničkáři od Českého telekomu uměli v rámci překotné telefonizace v 90. létech také hezké věci, něco podobného, jak jsem již předchvílí popsal. Výsledkem byl přiškvařený telefonní záznamník ke stolu a pobitá nejen elektronika a spotřebiče, ale také elektroinstalace. Majitelé objektu nebyli doma, když se vrátili mohli být docela šťastní, že ještě dům mají. Co vše se v domě dělo se dohledávalo dost dlouho, byly poškozené i kabely a jističe a bylo asi velmi dobře, že tam nikdo nebyl.
Peter Lovacký:
Ok chlapi, tak ma prosím poučte, ale naozaj k veci,.. a skúste to jak technici, skutočnou odbornou argumentáciou,.. a svoje osobné postoje voči mne z toho kľudne vynechajte...m ne neškodia, a vám tiež nijak nepomôžu..
Napíšte odborné argumenty na toto:
1. Prečo vodič HVI long nemôže byť pripojený svojím originál pripojovacím prvkom na zvod fí8, napr. cez svorku Ö-Norm na mieste, kde je vypočítaná „s“ 0,6m..?
2. Ako zo stredu 2m kusu HVI vodiča dôjde k preskoku na anténku 10cm vedľa neho, keď anténka bude v dostačočnej „s“ od pripájacích prvkov vodiča HVI na jeho koncoch?...(0,5m z každej strany)?
3. Kde je zakázané použiť kratšiu dĺžku vodiča HVI, ako je predávané minimum 6m?
4. V čom sú plazivé prúdy po izolácii vodiča HVI nebezpečnejšie oproti tým po konzolách a mokrých stenách?
Inakšie schválne som nenapísal že najlepšie by bolo vymeniť celý zvod okolo anténky za HVI...a tie 2m som dal jak príklad práve kvôli teoretickému zamysleniu sa nad účinnosťou takého riešenia...
A naozaj si rád doplním medzery,.. ale skúste to seriózne, prosím..
P. Tretí,..píšem tu jak elektrikár, a keď napíšem v súvislosti s bleskozvodom slovo „izolácia“, tak sa môžete kľudne spoľahnúť nato, že záhradnú hadicu na mysli nemám... a možno sa raz na trhu dočkáme aj možnosti použiť originál izolačný návlek na kritické miesta vonkajšieho bleskozvodu..
Jan Franěk:
Proč vás máme poučovat?
Citace: Jan Franěk 24.02.2021, 18:42
Načtěte si nejdříve něco o tom, jaká pravidla pro použití vodičů HVI jsou, něco o klouzavém výboji a tak podobně. Možná pak svůj názor poupravíte.
Na internetu je dost materiálu k vodičům HVI přímo od výrobce, což jsem se vám snažil napovědět, včetně aspektu na který se máte zaměřit. Nejprve si je pročtěte a pak můžeme klidně diskutovat. Předpokládám že vašich otázek dost ubude a diskuse bude mnohem jednodušší. Zde není tolik prostoru na on-line výuku. Možná sem postne i Honza Hájek (případně někdo jiný) nějaké video ze školení na HVI. Nevidím smysl v tom, popsat 4 strany dlouhých příspěvků o tom, co je již podrobně popsáno ve výukových materiálech jinde. Ale klidně si na to založte samostané vlákno. Zde by to zničilo původní dotaz, včetně odpovědí.
Václav Třetí:
Citace: Peter Lovacký 24.02.2021, 16:23
Viem si predstaviť vymeniť kus zvodu okolo anténky napr. za 1,5 – 2 m vodiča HVI
Vysvětluji si to správně? Uvažujete, že v prostřed svodu, kde se potřebujete křížit s jinou technologií, použijete kus vodiče HVI a pak budete pokračovat do země zase neizolovaným vodičem?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana