Stretol sa už niekto s určením VV sólo len pre bleskozvod?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Franěk 19.02.2021, 07:12
Nikdo z těch projektantů co VV u hromosvodů určují, mi neodpověděl na to, jak se bude hromosvod lišit dle rozdílných VV. Zřejmě nijak. Pokud na hromosvod nemají tedy VV žádný vliv, proč je určovat? Jednoduchá a prostá otázka, na kterou jsem stále nedostal odpověď.
Tak ještě jednou, nevím, jestli jsem to psal tady nebo na skype. VV nebudou mít až tak vliv na technické provedení hromosvodu - zelená střecha s korozně agresivním rostlinstvem je imho vnější vliv AK. Mimo jiné taky vnímám protokol o UVV jako podklad pro zpracování rizik. U dobře udělaného protokolu mám všechno na hromádce - zejména vlivy (AF, AK, AL (nebudou to občůrávat jeleni, když to bude sklad sena ve výběhu v zoologické?), BD, BA, BE, CA, částečně i CB. Samozřejmě to není úplné a mělo by být PBŘ.
Pavel Horský:
Citace: Lukáš Rotrekl 19.02.2021, 08:34
(nebudou to občůrávat jeleni, když to bude sklad sena ve výběhu v zoologické?), BD, BA, BE, CA, částečně i CB. Samozřejmě to není úplné a mělo by být PBŘ.
To ti nestačí vlastní mozek na posouzení toho, jestli něco nepočůrá jelen nebo lev? Na to potřebuješ vypracovat protokol? Zřejmě by z tebe byl hodně dobrý úředník ;) :D
A co zjistíš v PBŘ? Já ti to řeknu celkem přesně, protože do nich čumím pomalu obden. Tvůrce PBŘ napíše, že bude objekt chráněn před účinky blesku a že návrh bude doložen projektovou dokumentací vypracovanou dle souboru ČSN 62305 ed.2
Ostatně, již zmiňovaná tabulka 5 ČSN 62305-3 ed.2 nám u každého materiálů udává jeho použití. Když vím, že tam bude zelená střecha, že se o zeď bude drbat hroch a nebo bude na svod čůrat lev, dovedu jako projektant vybrat vhodné řešení a nepotřebuji na něj vypracovávat protokol VV, který mi defacto ani nic nedoporučuje a nenařizuje. Nerad dělám zbytečné práce.
A přitom byl příspěvek založen v malinko jiném duchu........
Teoreticky: objekt bez EI s ochranou pred bleskom..
(napr. chata, sklad, prístrešok, altán a pod..)
Objekty v ZOO jsou trošku extrém, ke kterým se nikdo z nás jen tak nedostane :-)
Lukáš Rotrekl:
Není pak teda zbytečný jakýkoliv PoUVV, protože mám vlastní rozum?
PBŘ - požární zatížení, počet osob, podmínky pro únik, pak případně i takové věci, které zpracovateli PoUVV unikly - třeba složení půl kubíku nafty v plecháči za hasičárnou.
Pavel Horský:
Citace: Lukáš Rotrekl 19.02.2021, 08:54
Není pak teda zbytečný jakýkoliv PoUVV, protože mám vlastní rozum?
Jak u kterých objektů, jak u kterých prostorů.
Jsou prostory, se kterými si láme hlavu celá komise.
Nicméně, u elektroinstala ce je to jasně daný požadavek. U hromosvodu nikoli.
Opakuji.....ne dělám co nemusím a když už něco dělám, tak u toho pekelně přemýšlím.
Závěr: já hájím to, že PoVV u hromosvodu být nemusí a za mě je to zbytečné, ty hájíš opak a u toho i zůstane. Nemám čas ani chuť se donekonečna zúčastňovat přestřelky, která nikam nevede.
Jan Franěk:
Citace: Lukáš Rotrekl 19.02.2021, 08:34
zejména vlivy (AF, AK, AL (nebudou to občůrávat jeleni, když to bude sklad sena ve výběhu v zoologické?), BD, BA, BE, CA, částečně i CB. Samozřejmě to není úplné a mělo by být PBŘ.
Ve městech to běžně dělají psi i lidé.
Navíc zde mnohokrát zaznělo, že se bavíme o běžných objektech a ne různých EX a dalších specialitách.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana