Stretol sa už niekto s určením VV sólo len pre bleskozvod?
Peter Lovacký:
Teoreticky: objekt bez EI s ochranou pred bleskom..
(napr. chata, sklad, prístrešok, altán a pod..)
Stretol sa už niekto s určením VV sólo len pre bleskozvod?
(Původní nesmyslná otázka: "Samostatný protokol VV len pre bleskozvod?")
Peter Lovacký:
Takže určite ho treba...aspoň čo som zistil..
Jiří Schwarz:
U nás "v česku" je ve vyhlášce požadavek na provedení analýzy rizik, podle které se pak určuje rozsah (stupeň) ochrany.
Ale běžně použije projektant jako podklady informace z projektu (velikost a vybavení objektu,...), něco si zjistí prohlídkou, něco od investora...
Musím se přiznat, že s protokolem o VV na objekt bez elektroinstala ce, pouze z hromosvodem, jsem se nesetkal
Milan Köstler:
Pokud vypracovávám samostatný projekt vnější ochrany před bleskem ve stupni prováděcí dokumentace a nedostanu existující, tak protokol o určení VV vždy vypracuji a přikládám ho jako přílohu technické zprávy. Ve složení komise uvedu jen sebe. Vnější vlivy posuzuji pouze pro venkovní prostor a střechu. Je to více méně formální záležitost a jediné co má vypovídající hodnotu je vnější vliv AS, pro který uvádím v protokolu i výpočet. Výsledek výpočtu mi potom slouží i jako podklad pro výběr jímače a případně i při stanovení počtu betonových zátěží jímače. V technické zprávě potom mám informaci ve smyslu, že stávající protokol nebyl součástí podkladů a z toho důvodu byl vypracován částečný protokol v potřebném rozsahu.
Lukáš Rotrekl:
Dělám to zhruba stejně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana