Jak správně zapojit stroj v soustavě TN-C-S?

<< < (7/8) > >>

Miroš Jan:
Jenomže je to ZŽ vodič, s modrou smrčťovačkou.

slower:
můžete mi prosím vysvětlit, proč N vodič na PEN sběrně musí být až na konci sběrny? tzn.,  že všechny zž vodiče před N vodičem.

Miroš Jan:
Tak na té fotce, je to po propoj, z PEN na N, od propoje doprava je to PE. ;)

slower:
jo takhle, jsem nevěděl, že je ta levá strana je PEN, když tam není označení vodičů PEN - chybí modré závlačky, a pravá už je jen PE.

No a přesně tak to mám udělané taky.

1. ZŽ
2.PEN
3.N
4. zž vodiče - nevím, zda mají funkci jen ochr. vodiče nebo i nulový

Zdeněk Dančák:
Citace: slower  07.02.2021, 13:54

kabel v TN-C AYKY 3x240+120, který je jištěn v hlavním rozvaděči pojistkami typu PNA 2 gG 315A. Délka přívodního kabelu je cca 30m veden na kabelové lávce. Spolu s napájecím přívodem jde vodič CYA 120 mm2. Impedance smyčky je max 0,082 ohmů.

Mám o tom pouze povrchní znalosti (nejsem elektrikář ani RT),  ale pokud je požadováno automatické odpojení od zdroje do 0,4s, tak to dle Sichru nevyhovuje, limitní hodnota je 0,065 Ohm (resp 2/3 - 0,0433 Ohm). Navíc pokud jste to měřil se zapojeným PEN 120mm2 + pospojovacím 120mm2, tj celkem "PEN" 240mm2, tak si nejsem jistý, zda to lze oficiálně takto vůbec měřit, protože se domnívám, že PEN ani žádný vodič nelze tak "posilovat".
Rozdíl v naměřených hodnotách při průřezu PEN 120mm2 a 240mm2 by měl být ale jen 0,003 Ohm (relativně zanedbatelné).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana