Jaký musí mít odpor zemnič typu A?
Pavel Horský:
Citace: slower 27.01.2021, 10:51
já to pochopil tak, že všech 5 bodů tvoří jednu uzemňovací soustavu typu A. Tak jak píše Svejkovský
To jako, že pak máte i společnou zemnící soustavu např. se sousedem, který má stejně provedené uzemnění jako vy (samostatnými zemnícími body vytvořenými ze dvou zemnících tyčí - nevyhovující). To budete přičítat do svého výpočtu i jeho zemniče?
Peter Lovacký:
Citace: slower 27.01.2021, 09:22
Jeden svod bude mít třeba těch 23,8 ohmů a ostatní třeba také ale bere se to přece jako celek ne? (paralelně). Potom výsledný odpor uzemňovací soustavy bude pod 10 ohmů.
Keby ste tých cca 5x23,8 zmeral bez rozpojenia (bleskozvod je cez strechu prepojený do celku), tak by ste mohol byť dakde okolo 5ohm celkovo...výpo čtovo ok
Citace: slower 27.01.2021, 06:51
Projekt byl přepracován na uzemnění typu A. Viz. příloha.
Neměla by být MEB propojena na uzemňovací soustavu?
Počítam že ten obr. je plán s pohľadu strechy,.. dobre by bolo vidieť plán pôdorysu (pivnice)
To samostatné piate uzemnenie pre HOPku mi príde dosť zbytočné,..a robiť jeden potenciál pospájaním cez strechu nie je bars dobrý nápad...
Podľa môjho pri Ačku je najlepšie mať v suteréne vývod z každého A zemniča na jednu MEBku čo najbližšie pri ňom,.. a potom všetky tie štyri MEBky navzájom prepojiť, napr. s AlMgSi 8...na to je ale dobré vedieť pôdorys..
Mne príde Ačko v tej potrebe prepojenia MEBiek kus komplikovanejš ie, ale výhodu to má keď je problém obkopať celý dom pri rekonštrukcii bleskozvodu,.. a aj pospájanie z domu by mohlo ísť furt len na najbližšiu MEBku, rovnako jak i prívod do domu na MEBku s SPD1
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský 27.01.2021, 11:59
To jako, že pak máte i společnou zemnící soustavu např. se sousedem, který má stejně provedené uzemnění jako vy (samostatnými zemnícími body vytvořenými ze dvou zemnících tyčí - nevyhovující). To budete přičítat do svého výpočtu i jeho zemniče?
To by museli mať hore medzi sebou prepojené svoje zachytávacie sústavy, a keby boli tesne od seba..podobne jak na radovej bytovke.. v reále asi skorej sranda jak predpokladám naznačujete
slower:
Citace: Pavel Horský 27.01.2021, 11:59
se sousedem ne, protože jak píše kolega, není to propojené ze střechy kulatinou AlMgSi.
Nás učili, že zeměkouli je třeba brát jako plechovou kouli..
Navíc mě plete norma, abychom měli uzemňovací soustavu typu A, musíme mít nejméně dva zemnící body (někde to je v normě), v našem případě 5.
Jan Franěk:
Ještě se vám to pokusím trochu zkomplkovat. :D
Kudy vede do objektu kabelový přívod? Není u něj náhodou položený zemnící pásek? V jaké je případně vzdálenosti od některého ze svodů?
Co potubí plynu, vody, nebo parovodu? Jiné konstrukce, například železný plot od rohu domu (vedle svodu), požární žebřík, nebo ocelové únikové schodiště a podobně?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana