Jaký musí mít odpor zemnič typu A?

<< < (3/8) > >>

Jan Hájek:
Pokud budou mít zemniče typu A rozdílné odpory a nebudou propojeny na MEB nemůže to fyzikálně fungovat.

Mrkněte se sem na podklady z loňského ILPC, které jsem měl v rámci SR
ILPC 2020 DEHN pokračuje i na Slovensku

http://www.kniska.eu/x/file/sk-2020-jah-ilpc/view
Problematika zemniče typu A je tam hned na začátku.

Peter Lovacký:
A jak čítam,. čo A zemnič..to METka...a všetky prepojené

Vlado Konrád:
Citace: Peter Lovacký  22.01.2021, 09:00

Len taká zaujímavosť... odpor uzemnenia tyče asi nebude len jednoduchá matematika, a preto je výhodné počas zatĺkania väčších dĺžok priebežne merať odpor uzemnenia.. keď prestane klesať, môže sa prestať...a samozrejme sa pritom berie sa do úvahy aj vrchná vysychajúca vrstva zeminy

Je to jednoduchá matematika, len na to netreba ísť od konca systémom pokus omyl. Merný odpor pôdy je zmerateľný, odpor tyče spočítateľný a ak je umiestnená správne ( koniec 70 cm pod terénom) na schnutie terénu sa môžete zabudnúť

Hynek Čermák:
Ještě článek z původní ČSN 341390
(co zemnič to max. 15 ohm, u nové normy tedy předpokládám max. 10 ohm....) viz:

slower:
Díval jsem se na podklady z ILPC 2020 Košice, Senec, Žilina Jan Hájek..
jestli jsem to správně pochopil, píše se tam, že zemní odpor uzemňovací soustavy nesmí být vyšší než 10 ohmů. Uzemňovácí soustavu beru jako min. dva svody. Takže pokud naměříme na svodu č.1 15 ohmů a na svodu č.2 také 15 ohmů, paralelně to je 7,5 ohmů, uzemnovací soustava splňuje podmínku. Myslel jsem si, že každý zemnič nesmí mít víc jak 15 ale pokud se to bere jako celek, tak to pom jo...

Akorát nechápu, jak máme propojit zemniče typu A s MEB. jak to v praxi funguje?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana