Aké sú plusy a mínusy pripojenia vane na centrálne pospojovanie v jadre?
Václav Třetí:
Citace: Peter Munka 17.01.2021, 00:42
Myslite, ze som z toho stavu instalacie nejako nadseny? Beriem ho na vedomie, rekonstrukciu obyvatelia proste neschvalia.
Výsledek hlasování víte nějak moc jistě, zkuste situaci vysvětlit a dejte hlasovat, co kdyby to náhodou prošlo. Jako argument použijte, že oprava za rok či dva bude zase dražší. Důležitá je také správná volba slov: oprava - úprava - rekonstrukce, každé zní jinak, konečný efekt může být stejný.
Rozvodak:
Citace: Peter Munka 17.01.2021, 00:42
Myslite, ze som z toho stavu instalacie nejako nadseny ? Beriem ho na vedomie, rekonstrukciu obyvatelia proste neschvalia. Nezijeme v idealnom svete. Vy si mozete dovolit odist od zakaznika, ktory nesuhlasi s vasim navrhom riesenia a cenou. Ja som viazany uzneseniami zo schodzi a hlasovanim, spravca kontroluje, ci su peniaze vynalozene v sulade z uznesenim. Opakujem este raz: ak revizna sprava od technika, ktory bol fyzicky pritomny a meral hovori "bezpecne", niet sance len na zaklade diskusneho fora nieco presadit. Cenim si cas, ktory ste na tuto otazku vynalozili.
Samé výmluvy, jak kdybyste se bál těch důchodců. Tak trochu to svádí k myšlence, jestli jako správce nejste rád že se v tom nikdo nešťourá.
Jsem přesvědčen, že revize nejsou prováděny korektně. Těžko posuzovat pouze s ohledem na stáří, když se mění parametry instalace.
Taky nechápu, že vůbec nikomu ve vaší krajině nevadí, že ve starejch panelácích, nemáte plombovatelný panel hl.jističů. Tady je to jasná závada.
Ono je i zajímavý to přizemění RE. Na kostru je připojen zemnič, a tři vodiče pospojování. Kde máte propoj PEN svorkovnice??
Když už vám měnili kabel z HDS, měli se řídit zásadou 1 pole, 1 přívod.
Máte to tam na h... celý a i ten nejpřísnější RT v kraji to nevidí, to je na pováženou. Pěkně si to ulehčujete >:D
Peter Lovacký:
Zaujímavý smer debaty o právnej zodpovednosti ..bo taký stav naozaj vidno veľmi často (a verím že i v Česku)
Jak som už písal,..u nás sa stúpačka pri kúpeľke síce považuje za spoločný priestor paneláku (voda, plyn), ale už bez spoločnej EI (a kovové časti v stúpačke keď sú, tak sa len pripoja na doplnkové pospájanie kúpeľky bytu jak cudzie časti)..
Preto u nás revizáci pri revízii spoločných priestorov do bytov nikdy nechodia aby sa dostali k dajakému pospájaniu súkromnej kúpeľky....tam p. Munka nemôže byť nijak zodpovedný...a tak by ma zaujímalo, že či je to tak aj v Česku.. že či tam v panelákoch revizáci prechádzajú aj všetky byty kvôli tej stúpačke...to naozaj nemám jak vedieť, .a keď hej, tak to máte potom v Česku lepšie jak u nás
Jedine, ešte ma napadlo, žeby bol dajaký oficiálny projekt na spoločné pospájanie cez byty...no myslím že toto normálne projektanti nespravia..
Sa mi vidí, že za ČSSR sa stavalo dosť rovnakých panelákov na rovnakých princípoch..ta k by to so stúpačkou cez byty mohlo byť podobne u nás i v Česku...
Inakšie súhlasím s názorom, že na rekonštrukciu takého stavu treba aspoň pritlačiť...
Ja by som na mieste p. Munka od revizáka písomne žiadal aby do svojej správy doplnil všetky riziká a odporúčania z toho čo zrevidoval, a toto by som dal na schôdzi vlastníkov jak bod programu na rekonštrukciu EI spoločných priestorov ...myslím že keď by ani toto neprešlo, tak sa zodpovednosť z p. Munku rozptýli na všetkých vlastníkov ... dačo jak ich slobodná voľba v demokracii...a stará EI tiež automaticky neznamená že už je nebezpečná...
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 16.01.2021, 23:56
Za mne je to poslední diskuse, co jsme se vám snažil pomoci a zahodil tak svůj cenný čas pro někoho, kdo si to prostě nezaslouží.
Koukám, že jsi došel ke stejnému rozhodnutí jako já, jen Ti to trvalo o něco déle.
Pánové by měli tak nějak vzít v potaz, že píší ve slověnštině na český portál a píší kolikrát tak, že i my starší, co jsme se slovenštinou dlouhá léta žili, máme kolikrát problém s pochopením obsahu po jednom přečtení :-\
A když je obsah příspěvku jakýmsi klubíčkem nesmyslných úvah, to pak člověka opravdu přestane bavit číst.
Proto jsem čtení těchto příspěvků nadobro vzdal.
Peter Munka:
Citace: Rozvodak 17.01.2021, 07:01
Taky nechápu, že vůbec nikomu ve vaší krajině nevadí, že ve starejch panelácích, nemáte plombovatelný panel hl.jističů. Tady je to jasná závada.
Riesi sa to len v pripadoch, kde byvaju ved vieme kto (ako u vas Chanov a pod). Tam (Lunik 9) su natahane samostatne kable po fasade zvonku, elektomerovy rozvadzac je tiez zvonku, musi to byt trvalo viditelne a pristupne kontrole.
Bezne bytove domy patriace pod to iste druzstvo - nic sa neplombuje, len elektromer samotny. Pracovnici distribucie plombovanie krytov neriesia, ked som menil vodice od hlavneho istica bytu k elektromeru a nasledne do bytu, tak prisli, dali plombu na elektromer a odisli. Rodinne domy a chaty plombu maju.
Dovod, preco sa to asi neriesi v panelakoch je dalsia zavada - tahanie datovych kablov (optika / metalika) cez stupacky, pri kazdej zmene by potom museli plombovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana