Aké sú plusy a mínusy pripojenia vane na centrálne pospojovanie v jadre?

<< < (10/15) > >>

Peter Munka:
Som zastupca vlastnikov a pokial nie je havarijny stav alebo porusene nejake predpisy (poziarne a pod),  o opravach a vymenach sa rozhoduje hlasovanim. Osobne teda zodpovednost nemam inu, ako ini majitelia bytov.
Hydranty, rozvody hasiacej vody a pod presli tiez kontrolou od hasicov, aj samostatnym poziarnym technikom. Cerpadlo nie je vyzadovane, ak spravne chapem vyjadrenia hasicov, pouzivaju svoje v cisterne (vyhodou je nezavislost na elektrine, ktora sa vypne vytiahnutim nozoviek).
Papierovo som teda kryty, rovnako ako spravca objektu.
Elektro stupacky su bez poruch v dodavke a nejake symbolicke pospojovanie je pri tom celkovom stave nezaujimave. Ak niekto bude mat uraz, tak od TN-C v hliniku v byte, odhadom tak 60% bytov ma povodne rozvody. Vidam tam hrozne zverstva.

Jan Bocek:
Start diskuse na téma "Elektrika v paneláku"

Citace: Peter Munka  11.01.2021, 14:39

Ake su bezpecnostne vyhody a nevyhody pripojenia vodivych predmetov v kupelni (napriklad  plechovej vane) na centralne pospojovanie vedene bytovymi  jadrami  v bytovych domoch?

Po precitani suvisiaceho diskusneho vlakna mam obavy zo znamej situacie, ked murari bez elektro kvalifikacie prerusuju a odstranuju ovladanie odsavania na streche alebo pospojovanie v jadre. Zaujima ma tiez, ci odporucate pri rekonstrukcii  spoliehat sa na vlastny vodic spojeny s PE v bytovom rozvadzaci alebo vyuzit existujuci spolocny vodic pospojovania v jadre.

Závěr diskuse tazatelem.
Citace: Peter Munka  16.01.2021, 20:08

Som zastupca vlastnikov a pokial nie je havarijny stav alebo porusene nejake predpisy (poziarne a pod),   o opravach a vymenach sa rozhoduje hlasovanim. Osobne teda zodpovednost nemam inu, ako ini majitelia bytov.
Hydranty, rozvody hasiacej vody a pod presli tiez kontrolou od hasicov, aj samostatnym poziarnym technikom. Cerpadlo nie je vyzadovane, ak spravne chapem vyjadrenia hasicov, pouzivaju svoje v cisterne (vyhodou je nezavislost na elektrine, ktora sa vypne vytiahnutim nozoviek).
Papierovo som teda kryty, rovnako ako spravca objektu.
Elektro stupacky su bez poruch v dodavke a nejake symbolicke pospojovanie je pri tom celkovom stave nezaujimave. Ak niekto bude mat uraz, tak od TN-C v hliniku v byte, odhadom tak 60% bytov ma povodne rozvody. Vidam tam hrozne zverstva.

1) Zcela mi uniká smysl, proč jste toto vlákno založil
2) Myslet si můžete že jste "krytý",  ale soudní znalec bude jiného názoru. Co když vám dokáže, že jste věděl, ale nekonal. To přece není " nejake symbolicke pospojovanie je pri tom celkovom stave nezaujimave"
3) Tuto diskusi sleduje stovky lidí a tak věřím, že bylo pro mnohé poučné. Jak pro elektrikáře, tak revizní techniky a také pro "odpovědné správce nemovitosti".

Peter Munka:
Zaciname odbacat k pravnym otazkam, podla mojho laickeho nazoru : zastupca vlastnikov nema zodpovednost, tu ma spravca, ktory zabezpecuje pravidelne revizie. Do problemov by som sa dostal len vtedy, ak by som sabotoval opravu nevyhovujuceho stavu. SK zakony o sprave bytov umoznuju v pripade havarijneho stavu konat spravcovi samostatne bez hlasovania na schodzi.
Pravne a papierovo je vsetko v poriadku, nie som revizny technik a ak mam reviznu spravu s vysledkom "bezpecne + odstranit drobne zavady",  kde sa o pospojovani nepise nic, tak to  akceptujem. Toto forum ma v hlavicke "rady a nazory nie su pravne zavazne".
Vlakno som zalozil, lebo ma zaujimali odborne nazory, ci sa orientovat skor na lokalnu ochranu v byte alebo centralnu vo forme vodica prechadzajuceh o jadrami.
Viedol niekto z vas schodzu majitelov bytov, kde je mala ucast a dochodcovia, ktori sa ako jedini zucastnuju, setria na vsetkom ?

Jan Franěk:
A co si myslet o člověku který ví že má nějakou odpovědnost, několik odborníků mu řekne že el. zařízení za které má odpovědnost není OK, ale je velmi pravděpodobně velkým zdrojem rizika, přesto to neche řešit?
Domnívám se že jsem krytej a dostal jsem podrobné vysvětlení o rizicích, tak je mi jedno jestli to někoho zabije?

Za mne je to poslední diskuse, co jsme se vám snažil pomoci a zahodil tak svůj cenný čas pro někoho, kdo si to prostě nezaslouží.

>:( >:( >:(

Peter Munka:
Citace: Jan Franěk  16.01.2021, 23:56

A co si myslet o člověku který ví že má nějakou odpovědnost, několik odborníků mu řekne že el. zařízení za které má odpovědnost není OK, ale je velmi pravděpodobně velkým zdrojem rizika, přesto to neche řešit?

Myslite, ze som z toho stavu instalacie nejako nadseny ? Beriem ho na vedomie, rekonstrukciu obyvatelia proste neschvalia. Nezijeme v idealnom svete. Vy si mozete  dovolit odist od zakaznika, ktory nesuhlasi s vasim navrhom riesenia a cenou. Ja som viazany uzneseniami zo schodzi a hlasovanim, spravca kontroluje, ci su peniaze vynalozene v sulade z uznesenim. Opakujem este raz: ak revizna sprava od technika, ktory bol fyzicky pritomny a meral hovori "bezpecne",  niet sance len na zaklade diskusneho fora nieco presadit. Cenim si cas, ktory ste na tuto otazku vynalozili.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana