Aké sú plusy a mínusy pripojenia vane na centrálne pospojovanie v jadre?

<< < (9/15) > >>

Jan Franěk:
Tak jsem si prohlédl těch pár fotek a mnoho se k tomu říci nedá. Jsou příliš detailní a není na nich poznat celkové uspořádání. To co se z nich vyčíst dá, už popsali kolegové.
Za mne jde velmi nevyhovující stav, který může být příčinou problémů a neúměrných rizik. Rozhodně to chce pozvat poctivého RT a přichystat se na velkou opravu, nebo rekonstrukci. Jinou cestu z toho hnusu nevidím. Je vidět že se na tom stavu podepsalo mnoho řemeslníků, ale každý šel jen tak napůl cesty.,  jestli vůbec. K tomu máme velmi málo informací.

Tím pro mne toto téma asi končí. Neustále vysvětlování dokola co je PEN, že neexistuje náhradní PEN, cesta pro poruchové proudy, a velký přínos vyrovnání potenciálu (což je základem ochran mnoho desítel let) a tak dál, mne už nebaví a nemám na to už další čas. Pokud o tomto chcete vědět více, najdete zde v diskusích, ale i v odborných časopisech on-line, dostatek kvalitního materiálu. Pak se k tématu můžeme vráti, ale už nad drobnými věcmi a specialitami, ne nad prostými základy.

Také doporučuji zapracovat na písemném projevu. Dlouhé texty bez háčků a čárek a podobně, se jen velmi těžko čtou a ještě hůře chápou. Většinu z nás nebaví k tomu všemu  ještě luštit - co tám chtěl básník říci.

... všem.

Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk  16.01.2021, 07:45

Pak se k tématu můžeme vráti, ale už nad drobnými věcmi a specialitami, ne nad prostými základy.

I ja si to myslím..,  ale šak nakoniec stačí pozrieť do 5-54ky, a už i podľa nej je v stúpačke pri kúpeľni PEN zakázaný...rov nako jak to, že unikajúce pracovné prúdy z pracovného do ochranného vodiča už nenazývame pracovnými..to hej, to je aj podľa môjho ten prostý základ jak píšete..

Peter Munka:
Reviznu spravu tato instalacia ma, okrem zavad ako "vymenit zuholnatenu svorkovnicu do bytu XY" je konstatovany bezpecny a vyhovujuci stav s prihliadnutim na vek instalacie a vtedy platne normy. Pri revizii som bol pritomny, boli demontovane vsetky kryty, robila sa vizualna obhliadka a meranie impedancie slucky do bytov. Revizak je vseobecne povazovany v regione za toho pedantnejsieho .
Dalsiu reviziu (platna je z jula 2020) nemozem objednat = mrhanie fondom oprav. Rekonstrukciu mi majitelia bytov neschvalia, nemam cim argumentovat.
Tema je z mojej strany uzavrena, precital som si alternativne pohlady na vec.

Peter Lovacký:
Citace: Peter Munka  16.01.2021, 10:49

Rekonstrukciu mi majitelia bytov neschvalia, nemam cim argumentovat.

Ešte nakoniec, že čo zvyknem v takých starých EI používať ja..

Skúste na nich ísť s vyhl. 492/2004..je tam tabuľka 2.1.2 kde nájdete bežné položky v EI, a ku každej je aj ZO – zostatkové percento prevádzkyschop nosti EZ v % a Ž – prognózovaná technická životnosť EZ v rokoch

A revizák aj keď dá že „vyhovuje“,  tak na potrebu rekonštrukcie takého stavu predsa musí v správe upozorniť...lo gicky,. myslím si

555:
Jak jsem pochopil jako osoba mající nějakou zodpovědnost (člen představenstva bytového družstva?) hledáte jak uvést stav do vhodného stavu a jste si vědom, že stávající asi není ten vhodný. ;)
Možnosti jste nevyčerpal, možná by jste se mohl někam dostat při srovnání stavu stávajícího a toho na který byla budova schválena. již první věc může te mít "Poziarne cerpadlo neexistuje, motor kamsi zmizol, ale historicky ma samostatny privod z HDS, spolu s vytahmi (zrejme poziadavka hasicov). Vidite to aj na scheme." . je nějaký doklad na to odstranění a že to ničemu nevadí? (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana