Jak je možné, že domovní jistič nevypíná jednu z fází?

<< < (5/7) > >>

David Hruda:
Citace: Jan Franěk  03.01.2021, 13:44

... Nepůjde jen o prostou záměnu jističů...

V případě výměny jističe za stejnou hodnotu z důvodu jeho závady není nutné provádět změny odběrného místa dle aktuálně platných podmínek distributora.

Tím ovšem neříkám, že pokud takové změny OM zvýší bezpečnost, neměly by se provést.
Jen není nutné provádění kosmetických úprav jako je barva vodičů apod.

Lukáš Malík:
Citace: David Hruda  03.01.2021, 16:13

V případě výměny jističe za stejnou hodnotu z důvodu jeho závady není nutné provádět změny odběrného místa dle aktuálně platných podmínek distributora.

Tím ovšem neříkám, že pokud takové změny OM zvýší bezpečnost, neměly by se provést.
Jen není nutné provádění kosmetických úprav jako je barva vodičů apod.

Asi tak nějak  ;)

Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús  03.01.2021, 12:20

Pojem "profesionálne použite" zahŕňa v sebe aj vysokú spoľahlivosť, ktorá sa v priemysle cení vysoko.

Keď dobre chápem váš pohľad, tak skutočný profesionál "profesionálne používa" len kvalitné a osvedčené výrobky...a tým pádom poskytuje aj kvalitnú a profesionálnu službu...

To by som aj chápal keď má profík furt slobodný výber, vtedy jeho robota kvôli kvalitnému materiálu možno aj vyzerá opticky lepšie, no myslíte..dám príklad...že keď vás dakto požiada o montáž dačoho o čom si vy subjektívne myslíte že je to šmejd, tak že aj vaša profesionalita sa spolu s nekvalitným materiálom zmení na amatérizmus?
Dačo jak že vodičák z mercedesu je kvalitnejší jak ten z fabie?

Nechcem byť osobný, to píšem len jak príklad, no dajak mi nedáva logiku spájať jednoduchý výber kvality materiálu s tým či je dakto skutočný profík, alebo nie
S výberom kvality by som ja spájal tak max. zodpovednosť-nezodpovednosť investora, a nie kvalitu elektrikára... teda môj názor

Berte to len že ma zaujal ten výraz, že "profesionálne použitie" elektromateriá lu..

Miroslav Revús:
Citace: Peter Lovacký  04.01.2021, 14:16

Keď dobre chápem váš pohľad, tak skutočný profesionál "profesionálne používa" len kvalitné a osvedčené výrobky...a tým pádom poskytuje aj kvalitnú a profesionálnu službu...

Áno.

Citace

To by som aj chápal keď má profík furt slobodný výber, vtedy jeho robota kvôli kvalitnému materiálu možno aj vyzerá opticky lepšie, no myslíte..dám príklad...že keď vás dakto požiada o montáž dačoho o čom si vy subjektívne myslíte že je to šmejd, tak že aj vaša profesionalita sa spolu s nekvalitným materiálom zmení na amatérizmus?

V takom prípade ešte pred montážou upozorním zákazníka, že na daný výrobok mu neposkytnem žiadnu záruku.

Citace

Dačo jak že vodičák z mercedesu je kvalitnejší jak ten z fabie?

Tak o tomto fakte sú presvedčení mnohí majitelia Mercedesov, BMW a Golfov IV.

Citace

Nechcem byť osobný, to píšem len jak príklad, no dajak mi nedáva logiku spájať jednoduchý výber kvality materiálu s tým či je dakto skutočný profík, alebo nie
S výberom kvality by som ja spájal tak max. zodpovednosť-nezodpovednosť investora, a nie kvalitu elektrikára... teda môj názor

V priemysle si zákazník kupuje zariadenia alebo technológie systémom "na kľúč" a nedodáva mi materiál, ktorý mám použiť.
A v prípade, že určuje, čo sa má použiť, tak to má značku Siemens, ABB, Honeywell, Allen-Bradley a podobné.

Ja osobne používam meniče Danfoss a rozvádzače staviam na platforme Schrack.

Citace

Berte to len že ma zaujal ten výraz, že "profesionálne použitie" elektromateriá lu..

To nie je o profesionálnom použití materiálu, ale použitie spoľahlivého a overeného materiálu je známkou profesionality .

Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús  04.01.2021, 16:43

To nie je o profesionálnom použití materiálu, ale použitie spoľahlivého a overeného materiálu je známkou profesionality .

Myslím že chápem váš pohľad na to čo je známkou profesionality elektrikára, no ja ho mám celkom inakší...podľa môjho je známkou profesionality hlavne úroveň znalosti noriem, predpisov kde nie je o značkách výrobkoch vôbec nič, a tiež šikovnosť a skúsenosti v montáži,.. no ale len čistý výber značiek vidím jak dosť subjektívny... mne v podstate stačí keď výrobok spĺňa normy pre bezpečnosť a boj o zákazníka ma až tak nezaujíma..čo ale automaticky neznamená že nerozoznám rozdiely v kvalite

Ja napr. nemám nič proti Schracku, no nekupujem ho..keď ale už mám kúpiť dačo drahšie, tak radšej dačo z rady Acti 9
A rozvádzače radšej počítam podľa normy jak podľa pomôcok od výrobcov...to preto, bo nemám problém keď je v jednom rozvádzači aj viac značiek (hej, viem že i to má nevýhody, no norma to nezakazuje..)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana