Jak je možné, že domovní jistič nevypíná jednu z fází?

<< < (6/7) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Peter Lovacký  05.01.2021, 12:37

...mne v podstate stačí keď výrobok spĺňa normy pre bezpečnosť a boj o zákazníka ma až tak nezaujíma..čo ale automaticky neznamená že nerozoznám rozdiely v kvalite

To se vám pak může klidně stát, že si zákazník nakoupí kaniu, vy se necháte zlomit, namontujete a pak se úplně odjinud dozvíte, že ste ču...,  co nah.... namontoval jističe, protože ty začnou bručet, když zapne bojler nebo rychlovarka. Upozornění zákazníka, že šmejd montujete na jeho zodpovědnost, je k ničemu, protože on to ve své interpretaci vždy uvidí tak, že on byl poškozen.
Zvláště u kategorie těch, co chtějí tu nejnižší cenu je to velmi běžný jev.
Ano, jsou vyjímky, kdy se třeba koupí levnější měnič, protože poběží jednou za měsíc a když nevydrží dva roky, je tu záruka a po dvou letech se v nejhorším koupí novej a pořád to bude levnější než micromaster, nebo se koupí micromaster jako repasovaný s roční zárukou. Ale to je zas jiná sorta zákazníků.
Co se týče rozvaděčů složených ve stylu "co kde zbylo zadarmo",  tam je třeba zvýšit ostražitost, protože lze očekávat, že se škudlilo i jinde, nebo že se jedná o dílo elektrozedníka .

Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý  05.01.2021, 14:51

To se vám pak může klidně stát, že si zákazník nakoupí kaniu, vy se necháte zlomit,  namontujete a pak se úplně odjinud dozvíte, že ste ču...,   co nah.... namontoval jističe,

To môže...,  no zákazníkovi môžem povedať max. tak svoj subjektívny názor na výrobcov, a on nech si kúpi čo chce, alebo na čo má (má platný občaňák, tak má platnú aj zodpovednosť za svoje nákupy),  mňa zlomí tak akurát na robotu (nemám problém) a záruku samozrejme dostane tiež len na robotu...keď mu dačo odíde hoci aj na druhý deň, tak mu to za peniaze vymením a vadný kus si môže reklamovať v záruke tam skade má bloček o nákupe..ja ističe nevyrábam..
Kebyže mu ističe nakúpim ja, tak mi zaplatí len za robotu a vadný istič si vyreklamujem sám

Jjjj, ale hej, individuálne sa môže stať hocičo...môžem byť aj ču... čo predražuje bo berie provízie od dealera, alebo aj sused pekár bude dobrý elektrikár bo ho to baví, a všetkým robí elektriku kvalitnú... "šak on robí len s drahým a teda kvalitným materiálom"...ľudia sú už raz takí..

Citace: Jiří_Hrubý  05.01.2021, 14:51

Co se týče rozvaděčů složených ve stylu "co kde zbylo zadarmo",   tam je třeba zvýšit ostražitost, protože lze očekávat, že se škudlilo i jinde, nebo že se jedná o dílo elektrozedníka .

To je jedna z možností čo sa tiež môže stať (som písal že to má i nevýhody),  ale o tom som nepísal...písa l som, že rôzne značky ističov, ale aj iných prístrojov v rozvádzači nevidím jak problém keď je takto vyskladaný rozvádzač v súlade so svojou výrobkovou normou..

Ale nechcem to bars rozpisovať, bo to iná téma........
Citace: Peter Lovacký  04.01.2021, 14:16

Berte to len že ma zaujal ten výraz, že "profesionálne použitie" elektromateriá lu..

Miroš Jan:
Citace: Peter Lovacký  05.01.2021, 15:49

To je jedna z možností čo sa tiež môže stať (som písal že to má i nevýhody),   ale o tom som nepísal...písa l som, že rôzne značky ističov, ale aj iných prístrojov v rozvádzači nevidím jak problém keď je takto vyskladaný rozvádzač v súlade so svojou výrobkovou normou..

Tak pokud by se jednalo o výchozí revizi elektroinstala ce, třeba RD, tak s tím bych teda problém měl, a to velkej. Buďto to ten dotyčnej magor předělá, jinak tu VRZ neprovedu.  >:D

Jan Franěk:
Citace: David Hruda  03.01.2021, 16:13

V případě výměny jističe za stejnou hodnotu z důvodu jeho závady není nutné provádět změny odběrného místa dle aktuálně platných podmínek distributora.

ALe já nepsal že je to nutné, jen pravděpodobné. Místní elektrikář bude znát nejen aktuální připojovací podmínky místního distributora, ale s velkou pravděpodobnos tí i zvyklostí místních techniků distributora.
Za posledních 20 let jsem se cca třikrát pokusil bojovat s těmito techniky a 2x odešel poražen,  byť přesvědčen o tom že jsem v právu. Ten jeden případ rozhodně nebyl výhrou, spíš remízou. Naposledy někdy před 4-5 roky, kdy jsem dokonce navštívil nadřízeného toho technika ten mi do očí řekl že "s Frantou" to tak je a on proti němu nepůjde i kdybych měl za autem vozejk předpisů. Když to Franta chce, tak to prostě musím splnit a hotovo. Na rovinu jsem to vzdal a podle oblastí kde se pohybuje který technik to pak řeším (výhoda znalosti místních ). Tedy někde nechám původní Al vodiče (jsou-li v pořádku),  jinde pro klid a s vědomím toho že boj s větrnými mlýny stojí mnoho času i sil a výsledek je velmi nejistý, ty vodiče prostě vyměním. 

Osobně ti pak povím podrobnosti.

Václav Třetí:
Tahle situace je známá, technik distributora je poslední instance a jeho obvykle příliš obejít nejde. Už se ale přece jenom některé extrémy změnily, nesmyslné požadavky už neprojdou, pokud je to na hraně, tak pravdu má technik.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana