Je propojení více zásuvek pomocí Wago špatně?
Martin Kurka:
On také nemusí mít revizák problém v rozbočení jenoho okruhu do 3 zásuvek, ale třeba může mít problém v rozdělení 3f přívodu do 3 zásuvek a to třeba ještě i ve vícerámečku bez izolačních příček.
Fotka poví více.
Audiatur et altera pars!
Peter Lovacký:
Citace: Vít Rotrekl 29.12.2020, 14:43
Ale při propojování v zásuvkách, by ten spoj byl úplně stejný,
V prvej krabičke trojrámčeku bude kvôli wagám o 6 spojov naviac oproti klasike rovno do prvého strojčeka, čo v jednom Z okruhu vydá 18 spojov naviac...a pri napr. 10 okruhoch to bude 180 spojov ( nie 270 :) )
Citace: Vít Rotrekl 29.12.2020, 14:43
dokonce bych řekl, že toto bude lepší, jak už někdo napsal výše. Hlavní zátěž nepůjde přes jednotlivé zásuvky ale jen přes Wagínky.
Hej, to som aj napísal
Citace: Peter Lovacký 29.12.2020, 12:49
No na druhej strane je to kus cena za rovnomernejšie rozloženie záťaže na všetky zásuvky
Citace: František Šohajda 29.12.2020, 15:01
Nevím,proč by na to měl revizák upozorňovat ve VRZ když je to dobře!! >:D
Ja to myslím tak, že je to jeho vec...podobne jak vaša či moja, že kto čo napíše do revízky
A myslím že aj v 6tke sa aj píše dačo v tom zmysle, že revizák robí čo najlepšie aj podľa vlastného vedomia a svedomia...
Jan Bocek:
Citace: Jakub Pavlík 28.12.2020, 20:27
Všechny zásuvky ve vícerámečcích nejsou propojeny z jedné na druhou atd., tj. na první je přívod a na poslední v řadě je odvod k dalším, ale tak, že přívodní kabel a odvodní kabel jsou v první krabici spojeny pomocí wago svorek a zároveň z těchto svorek jsou vyvedeny dráty na zásuvky v této sestavě. Tím jsou prosmyčkovány.
Zkouším to nakreslit z tohoto popisu.
V podstatě se jedná o "průběžné vedení" okruhu a jednotlivé zásuvky jsou připojovány paralelně. Normální instalace, která se dělala dříve, než se začalo smyčovat.
Jenže RT se něco nelíbilo a my nevíme co to bylo. Může to byt problém o kterém píše Martin Kurka. Fotka nebo schéma zapojení pomůže. Anebo co je proti čemu napsané v Technické zprávě, jak již bylo také napsáno.
Často způsob zapojení nedovede popsat elektrikář, natož laik.
Ať kreslím jak kreslím podle toho popisu, pořád nemohu přijít na to, kdy vznikne více spojů pomocí propojení přes Wago svorky. Můžete mne poučit, kde dělám chybu?
Peter Lovacký:
Ja to chápem tak...hore jedno hniezdo s wagom, dolu bez..
Vít Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 29.12.2020, 19:31
Ať kreslím jak kreslím podle toho popisu, pořád nemohu přijít na to, kdy vznikne více spojů pomocí propojení přes Wago svorky. Můžete mne poučit, kde dělám chybu?
Já taky nevím...chtěl jsem to nakreslit Peterovi Lovackému, ale nějak jsem naznal že se mě nechce :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana