Je propojení více zásuvek pomocí Wago špatně?

(1/7) > >>

Jakub Pavlík:

Bratr si nechal udělat v bytě komplet novou elektriku od firmy. Po zkušenostech mých i rodičů, jsme si domluvili, že před doplacením 100% částky prohlédne instalaci námi vybraný revizní technik a udělá revizi on.
Při kontrole vznikl "problém" u kterého nevím, kam se přiklonit.

Všechny zásuvky ve vícerámečcích nejsou propojeny z jedné na druhou atd.,    tj. na první je přívod a na poslední v řadě je odvod k dalším, ale tak, že přívodní kabel a odvodní kabel jsou v první krabici spojeny pomocí wago svorek a zároveň z těchto svorek jsou vyvedeny dráty na zásuvky v této sestavě. Tím jsou prosmyčkovány.

Byl přitom i elektrikář od firmy, která to dělala, jediný co se stalo, tak se pohádali, padla snad všechna vyjmenovaná slova po P a bylo vyřešeno. Revizní technik to nechce pustit, firma tvrdí, že je to ok a předělali by to jako vícepráce. Samozřejmě chtějí zaplatit peníze.

Má tam tuším nejvíc trojrámeček a na jednom obvodu jsou snad jen 3 tyto rámečky.

Otázkou tedy, je - je takové zapojení špatné/nevhodné/nebezpečné?

Miroslav Minařík:
Citace: Jakub Pavlík  28.12.2020, 20:27

... námi vybraný revizní technik a udělá revizi on.
Při kontrole vznikl "problém" u kterého nevím, kam se přiklonit ...

Jste prosím ochotný nám dát kontakt na toho "vámi vybraného revizního technika"?

David Hruda:
Revizní technik musí sdělit, který článek které normy nebyl dodržen.
Mohl byste se podělit o tuto informaci?

Zvláštní věc, v dubnu jste měl se smyčkováním zásuvek problém vy, teď zase bratr...

Jakub Pavlík:
p. Minařík - nejdříve bychom byli rádi, kdyby se to dořešilo "v klidu". Na svém jsem to chtěl řešit hned a přímo, dopadl jsem jak sedláci u Chlumce. Domluvili jsme se, že tomu dáme týden ...

p. Hruda - nebyl jsem u toho osobně, papír žádný nemáme, ale prý říkal něco o tom, že když je to takto rozdvojené a uvolní se to na té "odbočce",  nikdo to nepozná a bude to nebezpečné.
Máte pravdu, v dubnu jsem řešil "smyčku" v zásuvce, ale jednalo se o samotnou 3f zásuvku, do které byly přivedeny 2 kabely a v datalistu nebylo nikde uvedeno, že lze smyčkovat.
Mám Fábii, bratr taky, a oba máme ve stejné době problém s motorkem ostřikovače, není to zvláštní??

David Hruda:
Citace: Jakub Pavlík  28.12.2020, 22:23

... nebyl jsem u toho osobně, papír žádný nemáme, ale prý říkal něco o tom, že když je to takto rozdvojené a uvolní se to na té "odbočce",   nikdo to nepozná a bude to nebezpečné...

Počkejte na písemnou verzi zprávy, tam to musí být konkrétně.
Pokud nebude, neplaťte.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana