Lze posoudit dle ČSN, že staré rozvody v bytě nevyhovují dnešní elektrifikaci?
Peter Lovacký:
My to nemáme v národnej poznámke, ale rovno v tom článku, hneď prvá veta, že sa v správe o revízii musí určiť interval medzi periodickými revíziami(to beriem jak právomoc revízaka)....
A hneď druhý odstavec je, že sa termín môže určiť aj podľa právneho predpisu (vyhl. 508čka)....ale termíny z vyhlášky sú podľa môjho na veľmi staré inštalačky dakedy dosť veľa..
Kamil Novák:
Citace: Peter Lovacký 16.11.2020, 22:04
My to nemáme v národnej poznámke, ale rovno v tom článku, hneď prvá veta, že sa v správe o revízii musí určiť interval medzi periodickými revíziami(to beriem jak právomoc revízaka)....
A hneď druhý odstavec je, že sa termín môže určiť aj podľa právneho predpisu (vyhl. 508čka)....ale termíny z vyhlášky sú podľa môjho na veľmi staré inštalačky dakedy dosť veľa..
1) Tak tu první větu máme stejnou. A můžete mi napovědět kde je tam skryta ta pravomoc revizního technika určovat lhůty ?
2) totéž - kde tam vidíte pravomoc RT určovat lhůty ?
Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák 17.11.2020, 00:36
1) Tak tu první větu máme stejnou. A můžete mi napovědět kde je tam skryta ta pravomoc revizního technika určovat lhůty ?
2) totéž - kde tam vidíte pravomoc RT určovat lhůty ?
Norma 6ka platí celá pre revizáka, takže aj s tým článkom...on ju podpisuje, on do nej aj píše všetko čo v nej má byť...
Termín v revízke musí byť, ale je to furt len v rovine odporúčania revizáka...tak že okrem protokolu VV je to len ďalší podklad pre rozhodovanie prevádzkovateľ a o tom, že jak sa bude ďalej starať o svoju prevádzku
To že je v revízke uvedený termín ešte neznamená ,že revizák riadi prevádzku....p reto som aj napísal, že keď si ma prevádzkovateľ zavolá zas, tak sa môj názor zas aj dozvie
Kebyže sa mám opraviť, tak uviesť termín v revízke nie je právomoc, ale skôr povinnosť revizáka správne informovať prevádzkovateľ a o stave EI aj týmto spôsobom, že uvedie vo svojom rezultáte aj svoj názor na "výdrž“ starej inštalačky... a ďalej sa už rozhoduje prevádzkovateľ sám..
Láslo Kečkemét:
K tomu není potřeba žádná ČSN. Postačí trocha rozumu.
Troufnu si tvrdit že na konci každé revize instalace starší cca 25, by měl revizní technik začít doporučovat rekonstrukci, protože jde o instalaci morálně zastaralou a především na menší úrovni bezpečnosti než je současný a tedy očekávaný standard.
Láslo Kečkemét:
Pravděpodobně bude i použitý materiál za svou doporučenou životností, včetně použitých přístrojů. Zestárlé plasty, tedy izolace a kryty považuji taky za rizikové. Obzvlášť co se týká mnoha současných levných výrobků.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana