Které normy vyžadují u Nouzového vypnutí podpěťovou cívku a nikoliv vyrážecí?
Pavel Sedlák:
Protože se jedná o prostředí s nebezpečím výbucu bude zde určitě platit ČSN EN 60079 - 14.
Tato norma ve svém článku č. 7 říká kromě jiného:Musí být provedeno opatření pro zabránění provozu třífázových motorů při strátě jedné fáze.
Dále v článku 8 mluví o nouzovém vypínání ale neříká jakým spůsobem to má být provedeno.
Nedivím se provozovateli že se brání vašemu řešení.
Georgis Fasulis:
To Karvánek: Mám stejný názor. Asi by by to mělo stačit. Myslel jsem jen, jestli není ještě něco. Znáte to, těch norem a taky různá nařízení vlády, vyhlášek apod., zvlášť ohledně bezpečnosti, je hodně. Člověk nemůže znát všecko.
To Jiráček: U plynových kotelen jsme používali ventily typu BAP, které měly elektromagnet, tzn. při ztrátě napětí spadly a přívod plynu uzavřely. Tam, kde není (např. z hlediska dimenze potrubí) možné osadit potrubí ventilem s elektromagnete m a je tam normální servomotor, vám nezbyde nic jiného, než napájení serva ze zdroje 1. třídy spolehlivosti napájení - to je UPS.
Martin Novák:
Citace: Georgis Fasulis 23.02.2007, 13:54
Tam, kde není (např. z hlediska dimenze potrubí) možné osadit potrubí ventilem s elektromagnete m a je tam normální servomotor, vám nezbyde nic jiného, než napájení serva ze zdroje 1. třídy spolehlivosti napájení - to je UPS.
Jeste je jedna moznost. Existuji servopohony vybavene prave pro tento pripad specialni pruzinou nebo malym akumulatorem primo v servu a po vypadku elektriny protoci ventil do zavrene polohy. Rika se tomu serva s havarijni funkci. Pro inspiraci treba tady http://www.af-regulacni-komponenty.cz/?section=elodrive
Josef Nosek:
Kdysi se to řešilo v diskuzi, podívejte se na to. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,2464.0.html
Miroš Jan:
To co uvádíte, projektujeme přečerpávací stanici, je jednoznačně strojní zařízení, na které se vztahuje CSN EN 60 204-1. Tato norma hovoří jasně a zřetelně. Nechtějte mi namlivit že to neprojektujete jako strojní zařízení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana