Je ekvipotenciální svorkovnice povinná?
Jan Franěk:
Citace: Miloslav Hůla 29.09.2020, 22:23
Známý je projektant a zhruba jsme to spolu probírali. Smál se, že udělat projekt pro bungalov se 6 pokoji je brnkačka a že s mým vzděláním to zvládnu. Tak jsem ho vzal za slovo. Až prý budu něco mít, mám mu to přijít ukázat a on mi to zkontroluje, případně vysvětlí proč.
Pak to vypadá dobře ;)
Citace: Miloslav Hůla 29.09.2020, 22:23
K Vaší otázce, jestli vím, jak zapojit svodiče přepětí - netroufnu si tvrdit, že vím, spíš jen tuším, ale k realizaci ještě daleko. Na papíru mám zatím jen SP 3+1 hned za hlavním vypínačem s poznámkou do 0.5m :)
Tato ochrana začíná třeba už správným "rozstříděním" a uspořádáním kabelů do rozvaděče. Doporučuji si to projít ;)
Jan01:
muzu se zeptat, jakou pouzivate kravici pro met? Jde mi o to, aby pak revizak neremcal, ze tam treba nemuze dostat merici pristroj. Diky.
Milan Hudec:
Citace: Jan01 20.01.2025, 10:16
muzu se zeptat, jakou pouzivate kravici pro met? Jde mi o to, aby pak revizak neremcal, ze tam treba nemuze dostat merici pristroj. Diky.
Na velikosti nešetřete, za menší uspoříte sice nějakou stokorunu, ale se zapojovánim vodičů ztratíte pytlík nervů.
Za sebe bych do této krabice (předpokládam źe bude někde mezi podlahou a rozvaděčem instaloval i svodiče a do rozvaděče šel již čistým kabelem.
Jan01:
(poklona) . Pouzivate neco konkretniho vcetne met svorkovnice? Zase tolik vodicu tam asi nebude, protoze ochranne pospojeni je jiz udelane na pe mustku. Potrebuju presunout met z venkovniho rohu nejlepe dovnitr pred zateplenim. Nikdo nevi, kde presne cya16 vede a nechci resit preruseni pri kotveni plus nejake dvirka na fasade. (poklona) .
Milan Hudec:
Citace: Jan01 20.01.2025, 13:18
(poklona) . Pouzivate neco konkretniho vcetne met svorkovnice? Zase tolik vodicu tam asi nebude, protoze ochranne pospojeni je jiz udelane na pe mustku. Potrebuju presunout met z venkovniho rohu nejlepe dovnitr pred zateplenim. Nikdo nevi, kde presne cya16 vede a nechci resit preruseni pri kotveni plus nejake dvirka na fasade. (poklona) .
K12 od Dehnu, vodič lze jednoduše prohnat přes dvě svorky, což se mě líbí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana