Musí se podružné rozvodnice přizemňovat, pokud mají přívody v TN-C-S?

<< < (5/10) > >>

Jaroslav Jonáš:
Nadpis tématu je poněkud nesrozumitelný, nevím, co si pod tím představit: "Pokud rozvodnice mají přívody v TN-C-S". Přívod je buďto v TN-C nebo v TN-S. Buď je čtyř žilový nebo pěti žilový. Něco o tom píše také pan Lovacký. Jinak na ono přizemňování podružných rozvodnic v bytovém domě jsem v normách nepřišel. Ale ve zdravotnictví v již neplatné ČSN 33 2140 je POŽADAVEK P1 - OCHRANNÉ UZEMNĚNÍ. Tam se požaduje, mimo jiné, s hlavní ochrannou přípojnicí objektu spojit PŘÍPOJNICE OCHRANNÝCH VODIČŮ ROZVODNÉ SOUSTAVY (PE). Průřez nesmí být menší než 6 mm2 Cu a nemusí být větší než 25 mm2 Cu. Důvodem bude, v případě poruchy, nepřekročení dotykového napětí střídavého 24V.

pegas100:
Pane Horský - já jsem vám již napověděl v prvním mém příspěvku. Nehodlám zde napovídat a učit další, kteří nejsou schopni si zaplatit literaturu, semináře a další odborná fóra. Tím nemyslím konkrétně vás, protože vím, že se vzděláváte.
Na IN-EL najdete od pana Kříže odpovědi i s vysvětlením na konkrétní normy a články.
Když se zde někdo zeptá na něco odborného, tak Vy také odpovídáte  v 90% ať si nechají udělat projekt a řešení jim zatajíte.

Milan Hudec:
Rovnost užívání bytu.
Čím byt níže, tím jeho TZB více zatíženo proudy z cizích poruch.

Pavel Horský:
Citace: pegas100  24.06.2020, 20:57

Když se zde někdo zeptá na něco odborného, tak Vy také odpovídáte  v 90% ať si nechají udělat projekt a řešení jim zatajíte.

Nebude to tím, že jsem projektant?   :-D :-D
No ne, dělám si srandu. :-D
Máte pravdu. Toto radím vždy lidem, kteří prolézají odborné diskuse a záměrně si zdarma nechávají od nás všech dělat "projektovou dokumentaci",  aby ušetřili.
Nás vzdělávání stojí dost peněz a času, tak toto nehodlám pak věnovat každému vyčůranému joudovi.
Jak se říká, všeho s mírou.

Velký Bobeš:
Citace: Peter Lovacký  24.06.2020, 19:26

... keď už tak chcete odbočovat od debaty, tak čo sa vám nepáči na tom, že TN-C-S sa skladá z dvoch v podstate rôznych typov sietí, čo sú medzi sebou spojené len bodom rozdelenia?

Zjistěte si, co je to síť, kde začíná a končí a co značí ona písmena T, N, C, S (z latiny)!  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana