Musí se podružné rozvodnice přizemňovat, pokud mají přívody v TN-C-S?
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský 24.06.2020, 13:07
Můžeme toto místo...tuto svorkovnici nazývat MET?
Keď bude v ER jak píšete uzemnený len bod rozdelenia, tak podľa môjho to v panelaku s nepripojeným uzemnením bleskozvodu klasická METka nebude
Si tiež myslím, že oddeliť uzemnenia vnútorných SPD od uzemnenia bleskozvodu bez ekvipotenciáln eho pospájania, a to ani len cez iskriská, tiež nebude bars dobrý nápad..
Ono píšete to dosť všeobecne, že "majme bytový dom", a keďže si ja tým pádom neviem dosť dobre predstaviť že jaký presne, tak si tam potom predstavujem všelijaké miestne podmienky keď tu dačo píšem....
pegas100:
Já nechápu, proč zde za každou cenu chcete prosadit ještě jeden paraelní vodič PE, když je to naprosto zbytečné. Já bych byl první, který by na tento nesmysl upozornil.
Pavel Horský:
Citace: pegas100 24.06.2020, 14:32
Já nechápu, proč zde za každou cenu chcete prosadit ještě jeden paraelní vodič PE, když je to naprosto zbytečné. Já bych byl první, který by na tento nesmysl upozornil.
Ale já si to nechci za každou cenu prosadit.
Jen se ptám, zda je to nějak obhajitelné, či nikoli.
Pokud je to naprostý nesmysl, prosím o vaši profesionální argumentaci.
Zatím jste jen vyplodil dvě nic neříkající věty.
Když už byste chtěl upozorňovat na nesmysl, určitě ho něčím podložíte.
Nebo patříte mezi křiklouny, kteří vykřiknou a pak koukají jak bulíci?
Velký Bobeš:
Citace: Peter Lovacký 23.06.2020, 21:01
My dneska máme v 4-41 dosť jasne napísané, že sústava TN-C-S má dve časti, že pred bodom rozdelenia je to časť TN-C, a za bodom rozdelenia už je časť TN-S
A jak značíte síť, která žádný bod rozdělení nemá? (Např. z generátoru vyvedeno 3xL, N, PE). Taky TN-S? :-[
Peter Lovacký:
Citace: Velký Bobeš 24.06.2020, 15:53
A jak značíte síť, která žádný bod rozdělení nemá? (Např. z generátoru vyvedeno 3xL, N, PE). Taky TN-S? :-[
Nekompletná otázka, bo keď nenapíšete nič o zdroji ani o jeho uzle tak furt môžete tvrdiť opak jak ten druhý... a taká debata naozaj nemá zmysel
Ale keď už tak chcete odbočovat od debaty, tak čo sa vám nepáči na tom, že TN-C-S sa skladá z dvoch v podstate rôznych typov sietí, čo sú medzi sebou spojené len bodom rozdelenia?
A tiež môžete napísať k téme debaty svoj názor, že či je bod rozdelenia vhodný na uzemnenie SPD
Citace: pegas100 24.06.2020, 14:32
Já bych byl první, který by na tento nesmysl upozornil.
A mne sa zas celkom pozdáva keď sa myslí na budúcnosť, hoci to môže vyzerať prvoplánovo na prvý pohľad zbytočne...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana