Na co si nejvíc dát pozor při technickém dozoru?
Milan Hudec:
Myslím, že kdokoli si přečte rozsah platnosti příslušné normy, tak mě musí dát za pravdu, skutečně je tam jasný vztah krabice/kryt - přístroj pro "domácí" použití, nikoli krabice/kryt´= jen domácký prostor.
O niancích s vyhl. ohledně hasičů atd. vím (včetně vyjádření ministerstva průmyslu.....), to prosím nechme starnou.
Peter Lovacký:
Neviem jak iní, ale ja som ešte nevidel stavebný dozor ktorý by si dal záležať napr. na veľmi dôležitej PD skutočného vyhotovenia
Píšem to preto, bo napr. na taký RD celé projektovanie skončí s 1. stupňom na stavebku, potom si každý robí po svojom a na konci furt stačí VR
Sa tu spomenuli školy
No tam som už videl dajaké realizačné PD, ale s tých na konci tiež veľa pravdy často neostalo
Ani sa nečudujem jednému inšpektorovi čo raz povedal, že keď chce dakto naozaj zrobiť inštalačku čo najlepšie, tak nech spraví stavebný dozor z projektanta, nech mu neplatí nijakú realizačku, ale až na konci nech mu zaplatí za dozor a PD skutočného prevedenia
No čo ja poznám projektantov, tak všetci by najradšej začali s objednávkou v kancli, a skončili odtrhnutí od reality v tom istom kancli, len s dajakou svojou predstavou EI na papieri a s faktúrou
A vo výsledku potom elektrikári a revizáci čumia do takých PD často aj na 50-80% zbytočne a len si narobia zbytočný chaos
Ja osobne pri pravidelných revízkach PD len zapíšem keď vôbec dajaká existuje... a dneska už viem že je to na 90% aj tak len strata času a radšej netratím čas a rovno hľadám skutočné prekvapenia v reálnej EI
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 16.06.2020, 17:22
Myslím, že kdokoli si přečte rozsah platnosti příslušné normy, tak mě musí dát za pravdu, skutečně je tam jasný vztah krabice/kryt - přístroj pro "domácí" použití, nikoli krabice/kryt´= jen domácký prostor.
O niancích s vyhl. ohledně hasičů atd. vím (včetně vyjádření ministerstva průmyslu.....), to prosím nechme starnou.
Tak že ve finále říkáš, že ve škole, v průmyslu,elektrárně, nebo na dráze, nemá úplný kryt co dělat. za odpověď. Jen bych to příště rád přímo :D a ne oklikou. Nějak nemám rád ty tvoje tanečky okolo, namísto přímé odpovědi. Někdy věci jsou tak jednoduché, jak vypadají. :)
Ne, to už si dělám trochu legraci. NIcméně jak jsem psal. Než složitě stavět oporu pro nestandardní řešení, považuji za rozumnější využít obvyklé standardy. Podobné polemiky si nechám na pokec u píva, nebo když nebude jiné cesty. Pak se budu snažit využít svých znalostí ( nebo přátel na telefonu) a najít i jiné řešení problému. Osobně nevidím přínos v probírání těchto záležitostí na veřejném fóru, aby si někdo nevysvětlil po svém, jak se často stává.
Milan Hudec:
Fakt vyrábíš či navrhuješ veškeré rozvaděče do průmyslu/škol a pod. coby kouřotěsné?
Zde je zakopaný psíček naší debaty.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 16.06.2020, 23:25
..
Zde je zakopaný psíček naší debaty.
Vůbec ne. Jen to potvrzuje to, co říkám od začátku. Úplný kryt zde nemá co dělat a zde jsi napsal pouze jeden z několika důvodů. Mě jen vadí že se snažíš navodit atmosféru že úplný kryt je pro školu ok, na přímej dotaz neodpovíš a pak trvá několik příspěvků, než se dobereme finále. Tanečky jen zasírají dikuse, protože jsem nikdy a nikde netvrdil, že úplný kryt se týká jen bytů, což mi zde dokola podsouváš. Viz jak jsem vkládal a červeně označil. Pro jistotu ješte podtrhuji.
Citace: Jan Franěk 15.06.2020, 10:06
Citace názvu normy
¨
Krabice a úplné kryty pro elektrická příslušenství pro domovní a podobné pevné elektrické instalace
Pak se můžeme pobavit, zda je škola podobná bytu, nebo nikoliv
Citace: Milan Hudec 16.06.2020, 23:25
Fakt vyrábíš či navrhuješ veškeré rozvaděče do průmyslu/škol a pod. coby kouřotěsné?
Nevím sice co to má s debatou společného a proč se mne na to ptáš, když nikde nevidím že bych o něčem podobném psal, ale odpovím protože už to vypadá fakt zoufale.
Nejsem ani výrobce rozvaděčů do průmyslu či škol, ani je neprojektuji, tedy nenavrhuji. Dovolím si vyrobit maximálně DBOčko a namalovat sem tam nějaký byteček abych, nebo domeček abych nezakrněl, pokud na to vyšetřím trochu času, což mi vzhledem k mému hlavnímu zaměření dostačuje. Ostatní bývá outsorcing. Nikdo nemůže dělat a umět všechno.
A když jsem se konečně dobrali výsledku, vraťme se k původnímu tématu 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana