Na co si nejvíc dát pozor při technickém dozoru?
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 15.06.2020, 11:49
Nevím , jakou máte zkušennost z jejich kontrolami z vyhl. 73/2010 ?
Ale , kolikrát se divím ? Možná, revize od stolu je kvalitnější! (Neháži všechny do jednoho pytle!)
Osobně mne jako RT uráží, že srovnáváte bezcený papír od stolu s revizí které vypracování předchází mnoho úkonů. Zrovna tak mohu mít mnoho výhrad k fungování organice dohledu TIČRu, ale rozhodně nepovažuji jejich výstup srovnatelným nebo horším, než je cár papíru od stolu, byť s hrdým pojmenováním revize, i když mu vůbec nenáleží. (norm)
Naopak si velmi vážím některých techniků TIČR a jejich přednášky či jinak předávané zkušenosti naopak považuji za velmi přínosné. Spíše než ke konkrétním lidem, mám výhrady k samotnému fungování této organizace, ale to už nepatří sem do tohoto vlákna.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 15.06.2020, 10:06
Citace názvu normy
¨
Krabice a úplné kryty pro elektrická příslušenství pro domovní a podobné pevné elektrické instalace
Pak se můžeme pobavit, zda je škola podobná bytu, nebo nikoliv ;)
Záleží co v té větě začerveníš.... ......
Krabice a úplné kryty pro elektrická příslušenství pro domovní a podobné pevné elektrické instalace
Tj. stejně tak může být pro domovní instalace určena jen ta krabice či úplný kryt, nebo se v takové krabici může vyskytovat jen příslušenství pro domovní instalace, přičemž ona krabice/kryt se pak může nacházet třebas v elektrárně.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 15.06.2020, 17:27
Záleží co v té větě začerveníš.... ......
Dle mého vůbec ne. Je potřeba číst a brát celou větu. Začerveněno bylo jen to, co jsem považoval za důležité v této diskusi v reakci na jiný příspěvek.
Ale jestli chceš polemizovat nad úplnými kryty, napiš mi nejdřív jestli by jsi ty sám bez problémů zrevidoval úplný kryt, který by se nacházel na chodbě ve škole, nebo třeba v té elektrárně. Případně by mne zajímalo, kolik úplných krytů jsi už zrevidoval v rámci své praxe. Já mám za sebou dva a na rovinu říkám, že se tomu budu vyhýbat co to jen půjde.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 16.06.2020, 08:12
Dle mého vůbec ne. Je potřeba číst a brát celou větu. Začerveněno bylo jen to, co jsem považoval za důležité v této diskusi v reakci na jiný příspěvek.
Ale jestli chceš polemizovat nad úplnými kryty, napiš mi nejdřív jestli by jsi ty sám bez problémů zrevidoval úplný kryt, který by se nacházel na chodbě ve škole, nebo třeba v té elektrárně. Případně by mne zajímalo, kolik úplných krytů jsi už zrevidoval v rámci své praxe. Já mám za sebou dva a na rovinu říkám, že se tomu budu vyhýbat co to jen půjde.
Držme se prosím tentokrát suše legislativně tématu tj.je úplný kryt určen jen pro domácí instalace?
Osobně si myslím že to z názvu normy jednoznačně neplyne, byl jsem na několika přednáškách s touto tematikou a tato "fáma" se tam nesla průřezově.
Taky se nepoužívá jiná krabice pod zásuvku v bytě a v průmyslu.
Rozhodujícím činitelem je náplň pixly (málokdo má doma záskokový automat a pod., ten do krytu nepatří, naopak ten samý jistič se používá jak v bytě, tak třebas ve zmiňované škole).
Kryt je dále omezen max.proudem taxativně, o tom žádná.
Jan Franěk:
Sám dokážu postavit spoustu důvodů proč a nač, či pro a proti. Nicméně mě zajímá jen jediné. Jestli by to Milan Hudec bez problémů zrevidoval, nebo nikoliv. Nic jiného, ani žádné ukroky stranou. Jen jednoduchá odpověď k úplným krytům ve škole, průmyslu (o kterém jsi sám psal), nebo třeba v čekárně nádraží. Tam jsou také stejné zásuvky, jističe a podobně, jako v bytové výstavbě. Nevím proč se bojíš odpovědět, když z tvých příspěvků vidím, že to podle tebe nemůže být problematické.
Nad niancemi se můžeme pobavit pak někdy u píva. Jistě k tomu najdeme nějakou příležitost. Ze známých důvodů (mnohokrát jsem je už psal) nemám chuť to řešit zde.
Citace: Milan Hudec 16.06.2020, 08:41
Držme se prosím tentokrát suše legislativně tématu tj.je úplný kryt určen jen pro domácí instalace?
Ne, není. Je určen pro bytovou výstavbu a podobné. Dle mého tam nepatří (nejsou podobné) veřejné prostory (nádraží a pod), školy, ani průmysl. Pokud by existoval důvod považovat všechny tyto prostory za rovnocené domácnostem, pak nechápu žádnou z norem, která je určená jen pro toto jedno použití v bytové výstavbě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana